LCHF Chokladcheesecake

Publicerad 2021-01-04
Uppdaterad 2023-05-10
1
Choklad älskarnas desert en magisk god choklad cheesecake krämig, mättsam desert som passar alla. Man känner inte att cheesecaken är gjord på minimalt med kolhydrater och innehåller inte gluten eller socker. Cheesecaken har två stycken fyllningar vilket gör den lyxig en prefekt desert till födelsedagar

Ingredienser

15 Bitar

Chokladfyllning

Cheesecake Botten

Chokladtopping

Gör så här

    Cheesecake Botten

  1. 1

    Sätt ugnen på 180 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt rumsvarmt smör och bearbeta till en jämn deg. Tryck ut degen på en bakplåtsklädd springform, cirka 24 cm, och förgrädda botten i cirka 10-14 minuter. Låt botten svalna i minst 20-30 minuter.

  2. Chokladfyllning

  3. 2

    Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron i intervaller om 30 sekunder och låt den sedan svalna.

  4. 3

    Vispa färskosten krämig med elvisp tillsammans med kakao och sötningsmedel. När det har blandats väl, sänk hastigheten på elvispen och tillsätt ett ägg i taget. Efter att alla ägg har tillsatts, vispa ner den smälta chokladen och vispa tills allt är väl blandat. Häll sedan fyllningen över den avsvalnade botten.

  5. 4

    Placera springformen i ett vattenbad så att ca 1/3 av formen är fylld av vatten. Den ska gräddas i ca 40-45 minuter vid 180 grader. Konsistensen ska kännas lite "gummiaktig" eller ha en geléaktig konsistens. Låt den svalna i cirka 10 minuter och låt den sedan stå i minst 1-1,5 timmar i kylskåp, eller i frysen under en kort period, för att sätta sig.

  6. Chokladtopping (högsta siktet )

  7. 5

    Värm upp grädden och tillsätt chokladen när grädden har kokat upp. Blanda tills allt är smält. Låt svalna i cirka 5-10 minuter. När den har svalnat, vispa chokladen fluffig med en elvisp och toppa cheesecaken.

  8. 6

    Toppa med riven choklad, som blir finast när den rivs med en potatisskalare.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar