LCHF Chokladcheesecake
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt rumsvarmt smör och bearbeta till en jämn deg. Tryck ut degen på en bakplåtsklädd springform, cirka 24 cm, och förgrädda botten i cirka 10-14 minuter. Låt botten svalna i minst 20-30 minuter.
-
2
Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron i intervaller om 30 sekunder och låt den sedan svalna.
-
3
Vispa färskosten krämig med elvisp tillsammans med kakao och sötningsmedel. När det har blandats väl, sänk hastigheten på elvispen och tillsätt ett ägg i taget. Efter att alla ägg har tillsatts, vispa ner den smälta chokladen och vispa tills allt är väl blandat. Häll sedan fyllningen över den avsvalnade botten.
-
4
Placera springformen i ett vattenbad så att ca 1/3 av formen är fylld av vatten. Den ska gräddas i ca 40-45 minuter vid 180 grader. Konsistensen ska kännas lite "gummiaktig" eller ha en geléaktig konsistens. Låt den svalna i cirka 10 minuter och låt den sedan stå i minst 1-1,5 timmar i kylskåp, eller i frysen under en kort period, för att sätta sig.
-
5
Värm upp grädden och tillsätt chokladen när grädden har kokat upp. Blanda tills allt är smält. Låt svalna i cirka 5-10 minuter. När den har svalnat, vispa chokladen fluffig med en elvisp och toppa cheesecaken.
-
6
Toppa med riven choklad, som blir finast när den rivs med en potatisskalare.
Cheesecake Botten
Chokladfyllning
Chokladtopping (högsta siktet )