LCHF Chokladcheesecake
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 180 gr blanda de torra ingredienserna i en bunke tillsätt rumsvarmt smör och bearbeta till en jämn deg. Tryck ut degen på en bakplåtsklädd springform ca 24 cm och förgrädda botten ca 10-14 min låt botten svalna i minst 20-30 min
-
2
Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron i 30 sekunders intervall, låt svalna
-
3
Vispa färskosten krämigt (med elvisp ) tillsammans med kakao och sötningsmedel när det har blandats väl så sänker du hastigheten på elvispen och tilsätter 1 st ägg i taget. När alla ägg är tillsätta så vispar du ner den smälta chokladen och vispar tills allt är väl blandat häll ner fyllningen på den avsvalnade botten
-
4
Placera springformen i ett vattenbad ca 1/3 av formen ska vara fylld av vatten skall gräddas ca 40-45 min 180 gr. Konsistensen ska kännas lite "gummiaktig" /lite geléig konsistens. Låt svalna ca 10 min och låt stå minst 1 -1,5 timme i kyl eller i frysen under en kort period för att sätta sig.
-
5
Värm upp grädden tillsätt choklad när grädden har kokat upp och blanda tills allt är smält låt svalna ca 5-10 min när den har svalnat vispar du chokladen fluffigt (med elvisp) och toppar cheesecake.
-
6
Toppa med riven choklad (jag tycker det blir finast med hjälp av en potatisskalare)
Cheesecake Botten
Chokladfyllning
Chokladtopping (högsta siktet )