LCHF Chokladcheesecake

Publicerad 2021-01-04
Uppdaterad 2022-07-20
0
Choklad älskarnas desert en magisk god choklad cheesecake krämig, mättsam desert som passar alla. Man känner inte att cheesecaken är gjord på minimalt med kolhydrater och innehåller inte gluten eller socker. Cheesecaken har två stycken fyllningar vilket gör den lyxig en prefekt desert till födelsedagar

Ingredienser

15 Bitar

Cheesecake Botten

Chokladfyllning

Chokladtopping

Gör så här

    Cheesecake Botten

  1. 1

    Sätt ugnen på 180 gr blanda de torra ingredienserna i en bunke tillsätt rumsvarmt smör och bearbeta till en jämn deg. tryck ut degen på en bakplåtsklädd springform ca 24 cm och förgrädda botten ca 10-14 min låt botten svalna i minst 20-30 min

  2. Chokladfyllning

  3. 2

    Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron i 30 sekunders intervall, låt svalna

  4. 3

    Vispa färskosten krämigt (med elvisp ) tillsammans med kakao och sötningsmedel när det har blandats väl så sänker du hastigheten på elvispen och tilsätter 1 st ägg i taget. när alla ägg är tillsätta så vispar du ner den smälta chokladen och vispar tills allt är väl blandat häll ner fyllningen på den avsvalnade botten

  5. 4

    Placera springformen i ett vattenbad ca 1/3 av formen ska vara fylld av vatten skall gräddas ca 40-45 min 180 gr. konsistensen ska kännas lite "gummiaktig" /lite geléig konsistens. låt svalna ca 10 min och låt stå minst 1 -1,5 timme i kyl eller i frysen under en kort period för att sätta sig.

  6. Chokladtopping (högsta siktet )

  7. 5

    Värm upp grädden tillsätt choklad när grädden har kokat upp och blanda tills allt är smält låt svalna ca 5-10 min när den har svalnat vispar du chokladen fluffigt (med elvisp) och toppar cheesecake.

  8. 6

    Toppa med riven choklad (jag tycker det blir finast med hjälp av en potatisskalare)