Tryffelchokladkaka
Tryffelchokladkaka
Publicerad 2020-10-07
Uppdaterad 2023-05-10
2
Tänk dig en tryffel i större format fast lika krämig och kräver lite ansträngning.receptet kan smaksättas med t.ex lakritspulver eller kanel, såklart innehåller kakan inget socker,gluten och få kolhydrater .
Gör så här
-
1
Hacka eller dela chokladen i mindre bitar. Smält den tillsammans med smöret i en kastrull. Rör om tills chokladen och smöret har smält. Ta sedan bort kastrullen från värmen och tillsätt sötningen. Söta alltid efter ditt eget behov.
-
2
Tillsätt sedan grädden och äggen, ett i taget, och blanda till en jämn smet.
-
3
Häll chokladsmeten i en brödform och placera den i en hög långpanna eller stor gratängform, till hälften fylld med hett vatten. Låt grädda i 175-180 grader, längst ner i ugnen, i cirka 35 minuter eller tills kakan har satt sig. Den kommer att sätta sig lite mer under tiden den svalnar.