Tryffelchokladkaka

Publicerad 2020-10-07
Uppdaterad 2023-05-10
2
Tänk dig en tryffel i större format fast lika krämig och kräver lite ansträngning.receptet kan smaksättas med t.ex lakritspulver eller kanel, såklart innehåller kakan inget socker,gluten och få kolhydrater .
Ingredienser 6
Svårighet: Lätt
45 min

Ingredienser

10 Portioner

Chokladkaka

Topping

Gör så här

  1. 1

    Hacka eller dela chokladen i mindre bitar. Smält den tillsammans med smöret i en kastrull. Rör om tills chokladen och smöret har smält. Ta sedan bort kastrullen från värmen och tillsätt sötningen. Söta alltid efter ditt eget behov.

  2. 2

    Tillsätt sedan grädden och äggen, ett i taget, och blanda till en jämn smet.

  3. 3

    Häll chokladsmeten i en brödform och placera den i en hög långpanna eller stor gratängform, till hälften fylld med hett vatten. Låt grädda i 175-180 grader, längst ner i ugnen, i cirka 35 minuter eller tills kakan har satt sig. Den kommer att sätta sig lite mer under tiden den svalnar.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar