Kardemumma smörgröt

Publicerad 2020-12-22
Uppdaterad 2023-05-10
1
Julvariant på smörgröt som smaksätts med kanel, kardemumma och ingefära, som såklart kan ätas året runt! en perfekt gröt som kan ätas under julen istället för "risgrynsgröt" och görs snabbt. Receptet görs utan ägg, gluten, socker och minimalt med kolhydrater.
Ingredienser 11
Svårighet: Lätt
8 min

Ingredienser

1 Portioner

Gröt (Grundrecept )

Smaksättning ( kan uteslutas eller smaksättas efter eget tycke)

Gör så här

  1. 1

    Smält smöret i en kastrull. Dra bort kastrullen från plattan och häll i grädden och vattnet. Rör om och tillsätt sedan de övriga ingredienserna.

  2. 2

    Koka på svag värme tills önskad konsistens uppnås, vilket tar maximalt 1-2 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och sötningsmedel. Du kan även tillsätta grädde eller bär.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar