FörfattareLagat och klart
SvårighetsgradNybörjare

Julvariant på smörgröt som smaksätts med kanel, kardemumma och ingefära. En perfekt gröt som kan ätas under julen istället för "risgrynsgröt" och görs snabbt. Receptet görs utan ägg, gluten, socker och minimalt med kolhydrater.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner 1 portion
Förberedelsetid3 minuterTillagningstid5 minuterTotal tid8 minuter

Gröt (Grundrecept )
Smaksättning ( kan uteslutas eller smaksättas efter eget tycke)

1

Smält smöret i en kastrull. Dra bort kastrullen från plattan och häll i grädde och vatten. Rör om och tillsätt sedan de övriga ingredienserna.

2

Koka på svag värme tills det fått önskad konsistens, tar max 1-2 min. testa och tillsätt ev med salt och sötning. grädde eller bär.

Ingredienser

Gröt (Grundrecept )
Smaksättning ( kan uteslutas eller smaksättas efter eget tycke)

Instruktioner

1

Smält smöret i en kastrull. Dra bort kastrullen från plattan och häll i grädde och vatten. Rör om och tillsätt sedan de övriga ingredienserna.

2

Koka på svag värme tills det fått önskad konsistens, tar max 1-2 min. testa och tillsätt ev med salt och sötning. grädde eller bär.

Kardemumma smörgröt
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 2 Average: 5]