Kantarellpesto

Publicerad 2020-09-01
Uppdaterad 2023-05-10
4
Jag vill tipsa om denna supergoda pesto med smak av skogens guld kantareller. Receptet går att variera med de örter och nötter du har hemma. Använd till exempel ruccola, persilja eller mynta samt solroskärnor, valnötter eller pumpakärnor.
Ingredienser 7
Svårighet: Medel
20 min

Ingredienser

4 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Skär kantarellerna i mindre, jämnstora bitar. Fräs svampen med lite olja tills den mjuknar och har fått en fin färg, vilket tar ungefär 5-10 minuter.

  2. 2

    Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de har fått en fin färg och hacka dem sedan i mindre bitar.

  3. 3

    Lägg svamp, nötter och basilika i en matberedare och mixa väl tills innehållet har delats upp i mindre bitar. Tillsätt osten och oljan och mixa några sekunder till.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar