Pesto med basilika, ramslök och mynta
Pesto med basilika, ramslök och mynta
Publicerad 2024-05-01
Uppdaterad 2024-05-01
0
Nytt recept i årets ramslöksfrossa: Livets pesto med tre sorters härliga örter som passar så bra ihop – gott på mackan, i röran eller något helt annat!
Gör så här
-
1
Riv parmesanosten fint och zesta citronen.
-
2
Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills de får fin färg. Rör om med jämna mellanrum så att fröna inte bränns. Låt sedan svalna något.
-
3
Mixa ihop allt utom olivoljan till en jämn pesto. Mixa sedan ner olivoljan och smaka av med salt och peppar, sedan är peston klar.
-
4
Förvara den i kylen tills du planerar att använda den; den håller i ca 1 vecka i kylen och 6 månader i frysen.
Kommentarer (2)
5 out of 5 stars
När du skriver mynta. Vilken sort använder du då?
Louise Persson
Hej Louise! jag använder bara den mynta jag hittar i matbutiken sån mynta från kruka.
Andreas