Pesto med basilika, ramslök och mynta

Publicerad 2024-05-01
Uppdaterad 2024-05-01
0
Nytt recept i årets ramslöksfrossa: Livets pesto med tre sorters härliga örter som passar så bra ihop – gott på mackan, i röran eller något helt annat!
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
18 min

Ingredienser

6 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Riv parmesanosten fint och zesta citronen.

  2. 2

    Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills de får fin färg. Rör om med jämna mellanrum så att fröna inte bränns. Låt sedan svalna något.

  3. 3

    Mixa ihop allt utom olivoljan till en jämn pesto. Mixa sedan ner olivoljan och smaka av med salt och peppar, sedan är peston klar.

  4. 4

    Förvara den i kylen tills du planerar att använda den; den håller i ca 1 vecka i kylen och 6 månader i frysen.

Kommentarer (2)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

När du skriver mynta. Vilken sort använder du då?

Louise Persson

Hej Louise! jag använder bara den mynta jag hittar i matbutiken sån mynta från kruka.

Andreas