Kantarellpesto

Publicerad 2020-09-01
Uppdaterad 2023-05-10
4
Jag vill tipsa om denna supergoda pesto med smak av skogens guld kantareller. Receptet går att variera med de örter och nötter du har hemma. Använd till exempel ruccola, persilja eller mynta samt solroskärnor, valnötter eller pumpakärnor.
Ingredienser 7
Svårighet: Medel
20 min

Ingredienser

3 Portioner
När antal portioner ändras

Tänk på att du i vissa fall kan behöva justera tillagningstiden, då mängden för ingredienserna har ändrats.

Gör så här

  1. 1

    Skär kantarellerna i mindre, jämnstora bitar. Fräs svampen med lite olja tills den mjuknar och har fått en fin färg, vilket tar ungefär 5-10 minuter.

  2. 2

    Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de har fått en fin färg och hacka dem sedan i mindre bitar.

  3. 3

    Lägg svamp, nötter och basilika i en matberedare och mixa väl tills innehållet har delats upp i mindre bitar. Tillsätt osten och oljan och mixa några sekunder till.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Kantarellpesto

Hur lång tid tar det att laga Kantarellpesto?

Det tar totalt 20 minuter att laga Kantarellpesto. Förberedelserna tar cirka 6 minuter och tillagningen tar ungefär 14 minuter.

Hur många portioner ger receptet Kantarellpesto?

Detta recept ger 4 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Kantarellpesto glutenfritt?

Kantarellpesto verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Kantarellpesto?

De huvudsakliga ingredienserna i Kantarellpesto är: Kantareller , Olivolja , Kruka basilika , Hassenötter , Riven Västerbottenost. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Kantarellpesto?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Kantarellpesto håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Kantarellpesto?

Kantarellpesto är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.