Kalkonkålpudding med äpple och spetskål

Publicerad 2024-08-22
Uppdaterad 2024-08-22
0
Här kommer en höstigare variant på den kålpudding du kanske är van vid. Denna gång med kalkonfärs, äpple och persilja. Den blir alldeles ljuvlig och saftig, och helt enkelt lite fräschare. Servera som vanligt med gräddsås och lingon. Vätskan som blir i botten av kålpuddingen funkar alldeles utmärkt att ha i din gräddsås.
Ingredienser 15
Svårighet: Medel
55 min

Ingredienser

6 Portioner
När antal portioner ändras

Tänk på att du i vissa fall kan behöva justera tillagningstiden, då mängden för ingredienserna har ändrats.

Smaksättningen

Gör så här

  1. 1

    Börja med att strimla vitkålen ganska tunt och Skiva även löken tunt.

  2. 2

    Hacka äpplena i mindre bitar och stek dem tillsammans med kålen + sojan några minuter till dess att den mjuknar.

  3. 3

    Stek kål och lök i en generös mängd smör tills löken har mjuknat och fått färg, cirka 10-15 minuter.

  4. 3

    Blanda Ihop färsen med smaksättningen och mejeriprodukterna.

  5. 4

    Ställ in ugnen på 175 grader varmluft.

  6. 5

    Tillsätt kålen i färssmeten och blanda ihop allt väl. Bred sedan ut allt i en lämplig ugnsform och skär upp i "rutor".

  7. 6

    Grädda i 20-25 minuter (den kommer att släppa en del vätska, vilket är ett bra tecken) eller tills den har en innertemperatur på minst 72 grader.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Kalkonkålpudding med äpple och spetskål

Hur lång tid tar det att laga Kalkonkålpudding med äpple och spetskål?

Det tar totalt 55 minuter att laga Kalkonkålpudding med äpple och spetskål. Förberedelserna tar cirka 17 minuter och tillagningen tar ungefär 39 minuter.

Hur många portioner ger receptet Kalkonkålpudding med äpple och spetskål?

Detta recept ger 8 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Kalkonkålpudding med äpple och spetskål glutenfritt?

Kalkonkålpudding med äpple och spetskål innehåller gluteninnehållande ingredienser som Soja. För att göra receptet glutenfritt kan du byta ut dessa mot glutenfria alternativ.

Vilka ingredienser behöver jag till Kalkonkålpudding med äpple och spetskål?

De huvudsakliga ingredienserna i Kalkonkålpudding med äpple och spetskål är: Spetskål eller Vitkål, Svenska äpplen, Stor gul lök , Grädde, Ägg. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Kalkonkålpudding med äpple och spetskål?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Kalkonkålpudding med äpple och spetskål håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Kalkonkålpudding med äpple och spetskål?

Kalkonkålpudding med äpple och spetskål är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.