Indisk blomkålscurry - LCHF

Publicerad 2024-03-11
Uppdaterad 2024-03-11
2
Smakrik och Fantastisk god helt Vegansk/vegetarisk blomkålsgryta full av indiska smaker och influenser. Baseras på krossade tomater och kokosmjölk och smaksätts med bland annat curry och Tikka Masala. Perfekt rätt nu perfekt i höstmörkret när vädert snart går mot kyligare kvällar och nätter en tid när man vill äta värmande god och nyttig mat.
Ingredienser 15
Svårighet: Medel
70 min

Ingredienser

5 Portioner
När antal portioner ändras

Tänk på att du i vissa fall kan behöva justera tillagningstiden, då mängden för ingredienserna har ändrats.

Kryddorna

Gör så här

  1. 1

    Finhacka löken och finriv ingefäran och vitlöken på rivjärnet eller hacka dem.

  2. 2

    Fräs löken i smör eller olja tills den får en fin färg, tillsätt sedan ingefära och vitlök samt kryddorna och fräs allt i cirka 2-3 minuter på inte för hög värme för att undvika att de bränns.

  3. 3

    Lägg i allt utom blomkålen och låt det koka ihop i cirka 10 minuter.

  4. 4

    Dela blomkålen i små buketter och tillsätt den i grytan. Låt nu allting småputtra i cirka 30 minuter, eller tills blomkålen är riktigt mjuk och du är nöjd med smaken!

  5. 5

    Smaka av med salt och peppar.

  6. Servera den som den är, helt veganskt, eller ha i stekt halloumi/pannerost.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Indisk blomkålscurry - LCHF

Hur lång tid tar det att laga Indisk blomkålscurry - LCHF?

Det tar totalt 70 minuter att laga Indisk blomkålscurry - LCHF. Förberedelserna tar cirka 21 minuter och tillagningen tar ungefär 49 minuter.

Hur många portioner ger receptet Indisk blomkålscurry - LCHF?

Detta recept ger 4 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Indisk blomkålscurry - LCHF glutenfritt?

Indisk blomkålscurry - LCHF verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Indisk blomkålscurry - LCHF?

De huvudsakliga ingredienserna i Indisk blomkålscurry - LCHF är: Blomkål, Lök Hackad, Ingefära riven, Vitlöksklyftor , Smör/olja att steka i. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Indisk blomkålscurry - LCHF?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Indisk blomkålscurry - LCHF håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Indisk blomkålscurry - LCHF?

Indisk blomkålscurry - LCHF innehåller ingredienser som Kokosmjölk vilket gör det högre i kolhydrater. Detta recept är inte lämpligt för en strikt LCHF- eller ketogen diet.