Fusion vitkålsgratäng
Fusion vitkålsgratäng
Publicerad 2021-04-26
Uppdaterad 2023-05-10
1
Det godaste receptet på vitkålsgratäng för dig som gillar en gratäng med mer annorlunda smaker så som curry. Kan anpassas lätt efter dina behov du kan använda dig utav grädde istället för kokosmjölken. Denna gratäng funkar utmärkt för dig som äter lchf
Gör så här
-
1
Strimla vitkålen med en osthyvel eller på det sätt du föredrar. Hacka löken fint och pressa vitlöken. Fräs dem i rikligt med olivolja tills de mjuknar, cirka 4 minuter. Tillsätt alla kryddor och blanda sedan ner den strimlade vitkålen. Stek ytterligare 5 minuter så att smakerna framträder och kålen mjuknar och tar åt sig av kryddornas smaker.
-
2
Sänk värmen och tillsätt sedan kokosgrädden. Låt det småputtra i cirka 4-5 minuter. Häll kålen i en ugnssäker form av valfri storlek. Toppa med ost och gratinera i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter, eller tills osten har gratinerats och fått en fin färg.