Fänkålspuré
Gör så här
-
1
Dela fänkålen på mitten, skär bort änden och skär sedan den i mindre bitar. Det är viktigt att bitarna blir lika stora.
-
2
Lägg fänkålen i en kastrull tillsammans med mjölken och buljongtärningen. Låt det koka upp och därefter småkoka i 15 minuter, eller tills fänkålen är helt mjuk.
-
3
Låt kastrullen stå åt sidan en stund.
-
4
Lyft upp fänkålen ur mjölken och mixa den med salt, peppar och lite smör till en slät konsistens. Använd helst en matberedare eller mixer.
Kommentarer (0)
Du kanske också gillar
Vanliga frågor om Fänkålspuré
Hur lång tid tar det att laga Fänkålspuré ?
Det tar totalt 40 minuter att laga Fänkålspuré . Förberedelserna tar cirka 12 minuter och tillagningen tar ungefär 28 minuter.
Hur många portioner ger receptet Fänkålspuré ?
Detta recept ger 4 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.
Är Fänkålspuré glutenfritt?
Fänkålspuré innehåller gluteninnehållande ingredienser som Mjölk 3%. För att göra receptet glutenfritt kan du byta ut dessa mot glutenfria alternativ.
Vilka ingredienser behöver jag till Fänkålspuré ?
De huvudsakliga ingredienserna i Fänkålspuré är: Fänkål, Mjölk 3%, grönsaksbuljongtärning, Smör, Salt och peppar. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.
Kan jag frysa Fänkålspuré ?
De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Fänkålspuré håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.
Vilka näringsämnen innehåller Fänkålspuré ?
Fänkålspuré innehåller ingredienser som Mjölk 3% vilket gör det högre i kolhydrater. Detta recept är inte lämpligt för en strikt LCHF- eller ketogen diet.