Endiver med getost och lökkräm

Publicerad 2023-08-05
Uppdaterad 2023-09-25
0
Avsnitt 9 av ”365 sätt att njuta” Endiver Vissas favorit, fantastisk gott även för er som inte gillar endiver vanligtvis en perfekt smakkombination som lyfter vilken middagsbjudning perfekt som förrätt tilltugg eller plockmat. Endiverna kan så klart bytas ut mot hjärtsallad, vitkål, grönkål och så vidare.
Ingredienser 20
Svårighet: Medel
50 min

Ingredienser

12 Portioner (förätt)
När antal portioner ändras

Tänk på att du i vissa fall kan behöva justera tillagningstiden, då mängden för ingredienserna har ändrats.

Dragonmajonäs

Majo

Resterande ingredienser

Gör så här

    "löken"

  1. 1

    Börja med att finhacka en gul lök och stek den långsamt på medelvärme i lite rapsolja, cirka en matsked, plus lite salt. Stek i cirka 30 minuter tills löken börjar bli karamelliserad. På slutet kan du tillsätta lite smör och höja värmen något.

  2. 2

    Låt sedan löken svala något.

  3. Majon

  4. 1

    Blanda samman alla ingredienser till en majonnäs. Under de första 15 sekunderna är det viktigt att du håller mixerstaven nere. Om du använder färdig majonnäs, tillsätt då sardellerna, antingen mosade eller hackade.

  5. Dragonmajonäs

  6. 1

    1. Blanda sedan alla smaksättningar med lök och majonnäs. Smaka av tills du är nöjd.

  7. Ihopsättnig

  8. 1

    Ta loss endivbladen från stammen och hoppa över de minsta bladen vid roten.

  9. 2

    Lägg på ett fint fat. Lägg en liten klick majonnäs på varje blad, strö över chèvreosten och valnötterna, och toppa med garnityret.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Endiver med getost och lökkräm

Hur lång tid tar det att laga Endiver med getost och lökkräm ?

Det tar totalt 50 minuter att laga Endiver med getost och lökkräm . Förberedelserna tar cirka 15 minuter och tillagningen tar ungefär 35 minuter.

Hur många portioner ger receptet Endiver med getost och lökkräm ?

Detta recept ger 10 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Endiver med getost och lökkräm glutenfritt?

Endiver med getost och lökkräm verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Endiver med getost och lökkräm ?

De huvudsakliga ingredienserna i Endiver med getost och lökkräm är: Gul lök, Olja, Salt, Smör, Endiver . Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Endiver med getost och lökkräm ?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Endiver med getost och lökkräm håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Endiver med getost och lökkräm ?

Endiver med getost och lökkräm är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.