Vispad brieost med karamelliserad lök och valnötter
Vispad brieost med karamelliserad lök och valnötter
Publicerad 2023-04-15
Uppdaterad 2023-05-15
11
Är du redo för en smakupplevelse utöver det vanliga? Prova att vispa brieosten och toppa den med karamelliserad lök, soltorkade tomater och valnötter! Perfekt för en festlig förrätt eller som en härlig aptitretare att servera med fröknäcke eller bröd. Toppa förrätten med färska basilika balad och njut du kommer inte bli Besviken kan jag lova!
Gör så här
-
1
Ta bort det vita "skalet" från brieosten, vilket är lättast när osten är riktigt kall. Låt sedan brieosten stå framme i rumstemperatur i cirka 1 timme.
-
Skala och skiva löken tunt, cirka 2 mm. Stek löken långsamt i smöret och oljan i en stekpanna tills den blir mjuk, vilket tar ungefär 15-20 minuter. Löken bör få en brun färg. Rör om då och då.
-
Dela brieosten i mindre bitar, lägg dem i en bunke och tillsätt grädde. Vispa tills blandningen är riktigt mjuk och slät med en elvisp.
-
Lägg upp på ett fat och toppa med löken, hackade valnötter, soltorkade tomater samt garnera med basilikablad och servera med fröknäcke eller bröd.