Vispad brieost med karamelliserad lök och valnötter

Publicerad 2023-04-15
Uppdaterad 2023-05-15
11
Är du redo för en smakupplevelse utöver det vanliga? Prova att vispa brieosten och toppa den med karamelliserad lök, soltorkade tomater och valnötter! Perfekt för en festlig förrätt eller som en härlig aptitretare att servera med fröknäcke eller bröd. Toppa förrätten med färska basilika balad och njut du kommer inte bli Besviken kan jag lova!
Ingredienser 8
Svårighet: Lätt
60 min

Ingredienser

4 Portioner

Karamelliserad lök

Gör så här

  1. 1

    Ta bort det vita ”skalet” från brieosten, det är lättast att görs när osten är riktigt kall låt sedan brieosten bli stå framme i rumstemp i ca 1 h

  2. Skala och skiva löken tunnt ca 2 mm. Stek löken sakta i smöret och oljan i en stekpanna, tills den blir mjuk, 15-20 minuter. Löken ska få en brun färg. Rör om då och då

  3. Dela Brieosten i mindre bitar, lägg i en bunke och tillsätt grädde. Vispa riktigt mjuk och slät med elvisp.

  4. Lägg upp på fat och toppa med löken, hackade valnötter, soltorkade tomater samt garnera basilika blad och sereva med frö knäcke eller bröd.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar