Endiver med getost och lökkräm
Gör så här
-
1
Börja med att finhacka en gul lök och stek den långsamt på medelvärme i lite rapsolja, cirka en matsked, plus lite salt. Stek i cirka 30 minuter tills löken börjar bli karamelliserad. På slutet kan du tillsätta lite smör och höja värmen något.
-
2
Låt sedan löken svala något.
-
1
Blanda samman alla ingredienser till en majonnäs. Under de första 15 sekunderna är det viktigt att du håller mixerstaven nere. Om du använder färdig majonnäs, tillsätt då sardellerna, antingen mosade eller hackade.
-
1
1. Blanda sedan alla smaksättningar med lök och majonnäs. Smaka av tills du är nöjd.
-
1
Ta loss endivbladen från stammen och hoppa över de minsta bladen vid roten.
-
2
Lägg på ett fint fat. Lägg en liten klick majonnäs på varje blad, strö över chèvreosten och valnötterna, och toppa med garnityret.
"löken"
Majon
Dragonmajonäs
Ihopsättnig