Endiver med getost och lökkräm

Publicerad 2023-08-05
Uppdaterad 2023-09-25
0
Avsnitt 9 av ”365 sätt att njuta” Endiver Vissas favorit, fantastisk gott även för er som inte gillar endiver vanligtvis en perfekt smakkombination som lyfter vilken middagsbjudning perfekt som förrätt tilltugg eller plockmat. Endiverna kan så klart bytas ut mot hjärtsallad, vitkål, grönkål och så vidare.
Ingredienser 20
Svårighet: Medel
50 min

Ingredienser

10 Portioner (förätt)

Majo

Dragonmajonäs

Resterande ingredienser

Gör så här

    "löken"

  1. 1

    Börja med att finhacka 1 gul lök stek den långsamt på medelvärme i lite rapsolja 1 msk plus ha i lite salt i ca stek i ca 30 minuter tills den börja bli karamelliserad, på slutet kan du ha i lite smör och höja värmen något

  2. 2

    Låt sedan löken svalna något

  3. Majon

  4. 1

    Mixa ihop samtliga Ingredienser till en majonnäs första 15 sekunder är det viktigt att du håller mixerstaven nere, använder du färdig så tillsätter du sardellerna i den mosade eller hackade

  5. Dragonmajonäs

  6. 1

    1 Mixa sedan bara ihop all smaksättning till lök majon smaka bara av tills du är nöjd

  7. Ihopsättnig

  8. 1

    Ta loss endiv bladen från stammen, skippa de minsta bladen vid roten.

  9. 2

    Lägg på ett fint fat, Lägg en liten klick Majonnäs på varje blad strö över chevreosten,valnötterna och toppa med garnityren

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar