Endiver med getost och lökkräm

Publicerad 2023-08-05
Uppdaterad 2023-09-25
0
Avsnitt 9 av ”365 sätt att njuta” Endiver Vissas favorit, fantastisk gott även för er som inte gillar endiver vanligtvis en perfekt smakkombination som lyfter vilken middagsbjudning perfekt som förrätt tilltugg eller plockmat. Endiverna kan så klart bytas ut mot hjärtsallad, vitkål, grönkål och så vidare.
Ingredienser 20
Svårighet: Medel
50 min

Ingredienser

10 Portioner (förätt)

Dragonmajonäs

Majo

Resterande ingredienser

Gör så här

    "löken"

  1. 1

    Börja med att finhacka en gul lök och stek den långsamt på medelvärme i lite rapsolja, cirka en matsked, plus lite salt. Stek i cirka 30 minuter tills löken börjar bli karamelliserad. På slutet kan du tillsätta lite smör och höja värmen något.

  2. 2

    Låt sedan löken svala något.

  3. Majon

  4. 1

    Blanda samman alla ingredienser till en majonnäs. Under de första 15 sekunderna är det viktigt att du håller mixerstaven nere. Om du använder färdig majonnäs, tillsätt då sardellerna, antingen mosade eller hackade.

  5. Dragonmajonäs

  6. 1

    1. Blanda sedan alla smaksättningar med lök och majonnäs. Smaka av tills du är nöjd.

  7. Ihopsättnig

  8. 1

    Ta loss endivbladen från stammen och hoppa över de minsta bladen vid roten.

  9. 2

    Lägg på ett fint fat. Lägg en liten klick majonnäs på varje blad, strö över chèvreosten och valnötterna, och toppa med garnityret.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar