Citrus marinerade jordgubbar med vanilj-crème fraiche
Gör så här
-
1
Skölj och skala jordgubbarna, dela sedan varje jordgubbe i 2-4 bitar.
-
2
Riv citrusskalet på den fina sidan av ett rivjärn eller zestjärn, eller skala av det yttersta lagret på skalet (endast det gula eller det gröna).
-
3
Blanda ihop jordgubbarna med skalet, juicen samt sötningsmedlet. Mosa lätt jordgubbarna med till exempel ett potatisstampsverktyg, så att de släpper lite av sin vätska och blir lite mjukare.
-
1
Blanda alla ingredienser och vispa med elvisp i cirka 4-6 minuter eller tills blandningen blir krämig, fluffig och tjocknar.
-
2
Lägg jordgubbarna i botten av glaset, lägg till cirka 1 matsked granola per glas/portion som smulor, och toppa med "vaniljvispet". Strö över en pytteliten mängd granola som garnering.
marinerade jordgubbar
Vanilj-crème fraiche