Citrus marinerade jordgubbar med vanilj-crème fraiche

Publicerad 2023-04-21
Uppdaterad 2023-05-10
0
Simpel men ack så god somrig dessert i glas med citrus marinerade jordgubbar samt en härligt vispad creme fraiche smaksätt med vanilj samt lite Crunch i from av egengjord granola eller hackade nötter.
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
20 min

Ingredienser

3 Portioner

marinerade jordgubbar

Vanilj-crème fraiche:

Gör så här

    marinerade jordgubbar

  1. 1

    Skölj och skala jordgubbarna, dela sedan varje jordgubbe i 2-4 bitar.

  2. 2

    Riv citrusskalet på den fina sidan av ett rivjärn eller zestjärn, eller skala av det yttersta lagret på skalet (endast det gula eller det gröna).

  3. 3

    Blanda ihop jordgubbarna med skalet, juicen samt sötningsmedlet. Mosa lätt jordgubbarna med till exempel ett potatisstampsverktyg, så att de släpper lite av sin vätska och blir lite mjukare.

  4. Vanilj-crème fraiche

  5. 1

    Blanda alla ingredienser och vispa med elvisp i cirka 4-6 minuter eller tills blandningen blir krämig, fluffig och tjocknar.

  6. 2

    Lägg jordgubbarna i botten av glaset, lägg till cirka 1 matsked granola per glas/portion som smulor, och toppa med "vaniljvispet". Strö över en pytteliten mängd granola som garnering.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar