FörfattareAndreas Domeij
SvårighetsgradNybörjare

Chiasylt är ett nyttigare alternativ till vanlig sylt och dessutom väldigt enkelt att göra själv. Lika gott till pannkakorna som yoghurten. Använd de bär som du gillar eller har hemma. Söta efter ditt behov ,chia-fröna gör att sylten tjocknar. Receptet innehåller inget socker.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner 3 portioner
Förberedelsetid5 minuterTillagningstid8 minuterTotal tid13 minuter

1

Lägg frysta hallon och vatten i en kastrull. Låt koka upp och rör om samtidigt. Mosa hallon och låt puttra i 3-5 minuter.

2

Tillsätt chiafrön och rör om. Smaka av med sötningsmedel . Låt svalna en stund.

3

Rör om så att inte chiafröna sjunker till botten. Häll sedan över i en ren glasburk. Stäng locket när sylten har svalnat och förvara i kylskåp.

Kategori

Ingredienser

Instruktioner

1

Lägg frysta hallon och vatten i en kastrull. Låt koka upp och rör om samtidigt. Mosa hallon och låt puttra i 3-5 minuter.

2

Tillsätt chiafrön och rör om. Smaka av med sötningsmedel . Låt svalna en stund.

3

Rör om så att inte chiafröna sjunker till botten. Häll sedan över i en ren glasburk. Stäng locket när sylten har svalnat och förvara i kylskåp.

Chiasylt med hallon