LCHF Hallonsufflé

Publicerad 2022-12-27
Uppdaterad 2023-06-05
0
Gott, lyxigt och omtyckt en mer annorlunda dessert som kommer att få gästerna på fall. Perfekt att fira in det nya året med eller att ha till vilken middag som helst.
Ingredienser 11
Svårighet: Medel
35 min

Ingredienser

4 Portioner

Smörja formarna

Gör så här

  1. 1

    Smörj och sockra fyra ramekinformar (cirka 8 cm) med 1 tesked sötning per form.

  2. 2

    Smält smöret i en kastrull, tillsätt mandelmjölet och låt det småputtra någon minut tills mandelmjölet börjar absorbera vätskan något.

  3. 3

    Tillsätt grädden och färskosten och låt det hela puttra ihop tills det tjocknar. Häll över smeten i en bunke och låt svalna.

  4. 4

    Separera äggen. Vitan ska vispas och gulorna ska användas i mandelmjölssmeten.

  5. 5

    Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sötningsmedlet innan äggvitan är helt fast.

  6. 6

    Rör ner äggulorna i mandelmjölssmeten och blanda väl.

  7. 7

    Tina hallonen eller låt dem koka ihop i en kastrull. Blanda ner hallonen i äggsmeten. Tillsätt vaniljpulvret.

  8. 8

    Vänd försiktigt ner äggvitan i hallonsmeten.

  9. 9

    Häll smeten i formarna och grädda dem i den nedre delen av ugnen i cirka 18–20 minuter. Servera genast.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar