LCHF Hallonsufflé
Gör så här
-
1
Smörj och sockra fyra ramekinformar (cirka 8 cm) med 1 tesked sötning per form.
-
2
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mandelmjölet och låt det småputtra någon minut tills mandelmjölet börjar absorbera vätskan något.
-
3
Tillsätt grädden och färskosten och låt det hela puttra ihop tills det tjocknar. Häll över smeten i en bunke och låt svalna.
-
4
Separera äggen. Vitan ska vispas och gulorna ska användas i mandelmjölssmeten.
-
5
Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sötningsmedlet innan äggvitan är helt fast.
-
6
Rör ner äggulorna i mandelmjölssmeten och blanda väl.
-
7
Tina hallonen eller låt dem koka ihop i en kastrull. Blanda ner hallonen i äggsmeten. Tillsätt vaniljpulvret.
-
8
Vänd försiktigt ner äggvitan i hallonsmeten.
-
9
Häll smeten i formarna och grädda dem i den nedre delen av ugnen i cirka 18–20 minuter. Servera genast.