LCHF Hallonsufflé

Publicerad 2022-12-27
Uppdaterad 2023-06-05
0
Gott, lyxigt och omtyckt en mer annorlunda dessert som kommer att få gästerna på fall. Perfekt att fira in det nya året med eller att ha till vilken middag som helst.
Ingredienser 11
Svårighet: Medel
35 min

Ingredienser

4 Portioner

Smörja formarna

Gör så här

  1. 1

    Smörj och sockra 4 st ramekin formar ca 8 cm ) med 1 tsk sötning per form.

  2. 2

    Smält smöret i en kastrull, ha i mandelmjölet och låt det hela småputtra någon minut tills mandelmjölet börjar suga åt sig vätskan något.

  3. 3

    Tillsätt grädden + färskosten och låt det hela puttra ihop tills det tjocknat. Häll över "smeten" i en bunke och låt svalna.

  4. 4

    Separa äggen vitan ska vispas och gulorna ska användas i "mandelmjölssmeten"

  5. 5

    Vispa äggvitorna till ett fast skum och innan äggvitan är helt fast har du i sötningsmedlet.

  6. 6

    Rör ner äggulorna i "mandelmjölssmeten" och blanda väl.

  7. 7

    Tina hallonen eller låt dom kokas ihop i en kastrull. Blanda ner hallonen i äggsmeten. Ha i vaniljpulvret

  8. 8

    Vänd försiktigt ner äggvitan i hallonsmeten.

  9. 9

    Häll smeten i formarna och grädda dem i nedre delen av ugnen i cirka 18-20 minuter. Servera genast.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar