Aubergine och Valnöts Pesto

Publicerad 2023-01-18
Uppdaterad 2023-05-10
0
Visste du att man kan göra Pesto på ett nytt spännande sätt? Med Aubergine i det blir supergott och när du har skalet på får du i dig massor av nyttiga fibrer.
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
60 min

Ingredienser

1 Portioner
När antal portioner ändras

Tänk på att du i vissa fall kan behöva justera tillagningstiden, då mängden för ingredienserna har ändrats.

Gör så här

  1. 1

    Förvärm ugnen till 225 grader.

  2. 2

    Dela auberginen på längden, ringla över lite olivolja och rosta i ugnen i cirka 30 minuter.

  3. 3

    Rosta valnötterna i ugnen tills de är gyllene, cirka 4-6 minuter på 225 grader. Vänd gärna på dem mot slutet. De ska bli ljust rostade och riktigt varma, men inte brända.

  4. 4

    Låt auberginen svalna.

  5. 5

    Riv parmesanosten fint.

  6. 6

    Blanda alla ingredienser till en jämn pesto.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Aubergine och Valnöts Pesto

Hur lång tid tar det att laga Aubergine och Valnöts Pesto?

Det tar totalt 60 minuter att laga Aubergine och Valnöts Pesto. Förberedelserna tar cirka 18 minuter och tillagningen tar ungefär 42 minuter.

Hur många portioner ger receptet Aubergine och Valnöts Pesto?

Detta recept ger 2 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Aubergine och Valnöts Pesto glutenfritt?

Aubergine och Valnöts Pesto verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Aubergine och Valnöts Pesto?

De huvudsakliga ingredienserna i Aubergine och Valnöts Pesto är: Aubergine , Rostade valnötter , Soltorkade tomater , Vitlöksklyfta , Parmesan eller annan hårdost. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Aubergine och Valnöts Pesto?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Aubergine och Valnöts Pesto håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Aubergine och Valnöts Pesto?

Aubergine och Valnöts Pesto är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.