Aubergine och Valnöts Pesto

Publicerad 2023-01-18
Uppdaterad 2023-01-18
0
Visste du att man kan göra Pesto på ett nytt spännande sätt? Med Aubergine i det blir supergott och när du har skalet på får du i dig massor av nyttiga fibrer.
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
60 min

Ingredienser

2 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225 grader

  2. 2

    Dela aubergine på längden ringla över lite olivolja och Rosta i ugnen i ca 30 min

  3. 3

    Rosta valnötterna i ugnen tills gyllene ca 4-6 min på 225 grader . Ta gärna ut och vänd runt dem mot slutet. De ska bli ljust rostade och riktigt varma men ej brända.

  4. 4

    Låt auberginen svalna

  5. 5

    Riv parmesanosten fint

  6. 6

    Mixa i hop samtliga ingredienser till en jämn pesto