Aubergine och Valnöts Pesto

Publicerad 2023-01-18
Uppdaterad 2023-05-10
0
Visste du att man kan göra Pesto på ett nytt spännande sätt? Med Aubergine i det blir supergott och när du har skalet på får du i dig massor av nyttiga fibrer.
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
60 min

Ingredienser

2 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Förvärm ugnen till 225 grader.

  2. 2

    Dela auberginen på längden, ringla över lite olivolja och rosta i ugnen i cirka 30 minuter.

  3. 3

    Rosta valnötterna i ugnen tills de är gyllene, cirka 4-6 minuter på 225 grader. Vänd gärna på dem mot slutet. De ska bli ljust rostade och riktigt varma, men inte brända.

  4. 4

    Låt auberginen svalna.

  5. 5

    Riv parmesanosten fint.

  6. 6

    Blanda alla ingredienser till en jämn pesto.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar