SaveShare

Hållbarhet: Tiramisun håller  några dygn i kylen och botten kan frysas in och användas vid behov.

Variationer                        

  • Mascarponeost kan ersättas av naturell färskost  eller  kesella 
  • Istället för espresso kan du ta starkt bryggkaffe eller starkt pulverkaffe.
  • Du kan utesluta spriten och laga en alkoholfri tiramisu då kan du istället tillsätta  lite mer kaffe än vad som står i receptet.
Botten
 2 msk Sötnigsmedel
 40 g Smör Rumsvarmt
 1,50 st Ägg
 2 msk Grädde
 1,75 dl Mandelmjöl
 1 tsk Bakpulver
 ½ tsk Vaniljpulver
Fyllnig
 2 st Ägggulor
 1,50 msk Sötnigsmedel Söta efter behov
 150 g Macarpone Funkar även med färskost
 1,50 dl Grädde
 1,50 dl Kaffe
 3 msk Mandellikör
Botten
1

Vispa smör och sötning poröst tillsätt äggen tillsammans med grädden och vispa några minuter till.

2

Blanda ner de torra ingredienserna till en jämn smet. Bre ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 180 gr i 20-25 minuter eller tills botten har fått en fin färg.

Fyllnig
3

Vispa äggulorna tillsammans med sötning krämigt med elvisp några minuter

4

I en annan skål vispar du grädden fluffig. Tillsätt mascarpone till äggulorna och vispa fluffigt, Blanda ner mascarpone blandningen i den vispade grädden

Motering
5

Dela kakan i mindre bitar som ska räcka till ca 4 st glas x2 st lager. Blanda kaffet tillsammans med Mandellikör i en skål är kaffet varm så ska det svalna något före du häller det över kakan

6

Lägg en del av kakan bitarna som botten i glaset toppa med lite utav kaffelikör balningen och toppa med mascarpone krämen lägg över andra delen av botten och toppa kaffelikör blandningen och resterande kräm så att det täcker glaset om man vill ha 4 ST portioner. Pudra över kakao och placera i kyl före servering

Ingredienser

Botten
 2 msk Sötnigsmedel
 40 g Smör Rumsvarmt
 1,50 st Ägg
 2 msk Grädde
 1,75 dl Mandelmjöl
 1 tsk Bakpulver
 ½ tsk Vaniljpulver
Fyllnig
 2 st Ägggulor
 1,50 msk Sötnigsmedel Söta efter behov
 150 g Macarpone Funkar även med färskost
 1,50 dl Grädde
 1,50 dl Kaffe
 3 msk Mandellikör

Instruktioner

Botten
1

Vispa smör och sötning poröst tillsätt äggen tillsammans med grädden och vispa några minuter till.

2

Blanda ner de torra ingredienserna till en jämn smet. Bre ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 180 gr i 20-25 minuter eller tills botten har fått en fin färg.

Fyllnig
3

Vispa äggulorna tillsammans med sötning krämigt med elvisp några minuter

4

I en annan skål vispar du grädden fluffig. Tillsätt mascarpone till äggulorna och vispa fluffigt, Blanda ner mascarpone blandningen i den vispade grädden

Motering
5

Dela kakan i mindre bitar som ska räcka till ca 4 st glas x2 st lager. Blanda kaffet tillsammans med Mandellikör i en skål är kaffet varm så ska det svalna något före du häller det över kakan

6

Lägg en del av kakan bitarna som botten i glaset toppa med lite utav kaffelikör balningen och toppa med mascarpone krämen lägg över andra delen av botten och toppa kaffelikör blandningen och resterande kräm så att det täcker glaset om man vill ha 4 ST portioner. Pudra över kakao och placera i kyl före servering

LCHF Tiramisu i glas
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]