LCHF Semmel muffins
LCHF Semmel muffins
Publicerad 2022-02-02
Uppdaterad 2023-05-10
1
Tänk dig en semla fast i muffinsformat med samma goda smak fas helt utan gluten och socker hur bra såklart lchf-vänlig ? utan krångel fylld med mandelmassa och grädde så gott receptet finns som vanligt längre ner i inlägget
Tips & Tricks
Jessica skriver "perfekt konsistens o jättegodsmak!! jag bytte ut 1 tsk xantangummi mot 1/2 msk husk (psyllium husk) o det gick toppenbra! minst lika goda som vanliga semlor. rekommenderas varmt
Gör så här
-
1
Ställ in ugnen på 180 grader med över- och undervärme (om du använder varmluft, sätt ugnen på 160 grader).
-
2
Vispa lätt ihop äggen och grekisk yoghurt, smält smöret som du sedan tillsätter och blandar i smeten.
-
3
Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner dem för att slippa klumpar från mjölet, och blanda till en jämn smet.
-
4
Häll smeten i 4-5 muffinsformar som du placerar på en plåt.
-
5
Grädda i ugnen cirka 25-30 minuter, eller tills muffinsarna är fasta och färdiga. Ta sedan ut dem och låt svalna.
-
6
Blanda ihop alla ingredienser till mandelmassan.
-
7
Skär av en bit av muffinsen som ska bli locket och gröp ut lite från muffinsen så att du får plats att lägga i mandelmassan. Toppa med vispad grädde och avsluta med locket.
Mandelmassa