FörfattareAndreas Domeij
SvårighetNybörjare

Godaste pizzan som görs på riven zucchini och ost. Det blir så himla gott och har ingen smak av zucchini. Toppa med önskade saker, som t ex skinka, svamp, oliver, köttfärs, ruccola eller vad du nu är sugen på.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Tips på fyllningar 

 

Vegetarisk: Chèvre, rostade pinjenötter, rödlök,mozzarella och ruccola (skall inte värmas) 

 

Köttalternativ 1: Köttfärs,rödlök,champinjoner,tacokrydda och mozzarella

 

Köttalternativ 2: Skinka,tomater,rödlök,champinjoner,mozzarella och ruccola (skall inte värmas) 

 

Köttalternativ 3: Salami/chorizo,rödlök,mozzarella,ruccola (skall inte värmas) 

 

Portioner4 Portioner
Förberdelse20 minuterTillagningstid25 minuterTotal Tid45 minuter

1

Sätt ugnen på 220 gr över/undervärme, Riv zucchini på den grova sidan av järnet. Lägg rivet på en ren kökshandduk och vrid ut vätskan så mycket det går: ( Vrider du för lite blir pizzan vattnig)

2

Blanda övriga ingredienser till botten i en bunke. Lägg smeten på en bakpappersklädd plåt och forma en pizza med hjälp av ett bakplåtspapper. Förgrädda pizzan i cirka 15 min tills botten har fått fin färg

Timer hittar du här: 5 Minutes

3

Fördela valfri toppingen över pizzan och ställ in i ugnen ytterligare 10-15 min.

Timer hittar du här: 15 Minutes

Kategori

Ingredienser

Vägbeskrivning

1

Sätt ugnen på 220 gr över/undervärme, Riv zucchini på den grova sidan av järnet. Lägg rivet på en ren kökshandduk och vrid ut vätskan så mycket det går: ( Vrider du för lite blir pizzan vattnig)

2

Blanda övriga ingredienser till botten i en bunke. Lägg smeten på en bakpappersklädd plåt och forma en pizza med hjälp av ett bakplåtspapper. Förgrädda pizzan i cirka 15 min tills botten har fått fin färg

Timer hittar du här: 5 Minutes

3

Fördela valfri toppingen över pizzan och ställ in i ugnen ytterligare 10-15 min.

Timer hittar du här: 15 Minutes

Zucchinipizzabotten
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 1 Average: 5]