Zucchinipizza 2.0

Publicerad 2021-01-19
Uppdaterad 2023-05-10
1
Ett uppgraderad recept på lchf pizza botten gjord på zucchini, den bästa pizzan jag hittills har gjort som toppade alla mina förväntningar. Skillnaden från mitt tidigare recept på "zucchinipizzabotten" är att den här botten blir frasigare mer likt "vanlig pizza" eftersom att kokosmjöl används i receptet för att binda vätskan. Bästa middagstipset som kommer att toppa dina middagar
Ingredienser 5
Svårighet: Lätt
40 min

Ingredienser

3 Portioner

Botten

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 220 grader över- och undervärme. Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet. Lägg det rivna zucchinin på en ren kökshandduk och vrid ur vätskan så mycket som möjligt; om du vrider ur för lite blir pizzan vattnig.

  2. 2

    Vispa upp äggen lätt i en bunke och tillsätt de övriga ingredienserna till botten. Använd gärna en sil när du tillsätter kokosmjölet för att undvika klumpar. Tryck ut zucchinipizzan på en bakpappersklädd plåt, ganska tunt – botten blir tjockare i ugnen. Forma en pizza med hjälp av en slickepott. Förgrädda pizzan i cirka 15 minuter tills botten har fått en fin färg. Timer: 15 minuter

  3. 3

    Fördela valfri topping (tomatsås, tillbehör och ost) över pizzan och ställ in den i ugnen ytterligare 10–15 minuter. Timer hittar du här: 15 minuter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar