FörfattareAndreas Domeij
SvårighetsgradNybörjare

Saftigt glutenfritt och LCHF vänligt zucchini bröd som är ett bra nyttigare alternativ som inte innehåller nötter och varje skiva endast har 1,5 g kolhydrater. Receptet får ett ännu bättre resultat om du rostar det i brödrosten, brödet får den den frasiga ytan som man vill ha på ett bröd.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner 14 portioner
Förberedelsetid10 minuterTillagningstid40 minuterTotal tid50 minuter

Varianter 

  • Tillsätt krossade nötter som valnötter eller hasselnötter för morotsfrallor med mer tuggmotstånd
  • Frallorna kan garneras med valfria    frön som pumpafrön, sesamfrön, solrosfrön eller vallmofrön
  • Zucchinin kan  kan bytas ut mot morötter 
  • Tillsätt brödkryddor för mer smak 
  • Gillar man kan man tillsätt lite smakrik ost (cirka 1 dl )

1

Sätt ugnen på 180 gr, Riv zucchini på den grova sidan av järnet använd en ren kökshandduk för att vrida ut vätskan från zucchinin. Vrid ut vätskan så mycket det går

2

Vispa äggen i en bunke. Blanda i resterande ingredienser.

3

Smöra och "bröda"en brödform (jag använder pofiber) eller använd bakplåtspapper .Häll sedan i smeten. Toppa med vallmofrön

4

Ställ In i ugnen i 40-45 minuter i mitten av ugnen. Tag ut och låt svalna.

Timer : 45 Minuter

Kategori

Ingredienser

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 gr, Riv zucchini på den grova sidan av järnet använd en ren kökshandduk för att vrida ut vätskan från zucchinin. Vrid ut vätskan så mycket det går

2

Vispa äggen i en bunke. Blanda i resterande ingredienser.

3

Smöra och "bröda"en brödform (jag använder pofiber) eller använd bakplåtspapper .Häll sedan i smeten. Toppa med vallmofrön

4

Ställ In i ugnen i 40-45 minuter i mitten av ugnen. Tag ut och låt svalna.

Timer : 45 Minuter

Zucchini bröd
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 1 Average: 5]