LCHF Zucchini tortillas

Publicerad 2024-09-03
Uppdaterad 2024-09-03
2
Smakuppdaterat recept* Zucchinitorillas passar perfekt som tacosbröd när man saknar vanliga tortillas. Speciellt till tacolax är de utmärkta. Det bästa är att bröden enkelt kan vikas ihop och även användas som bröd som man fyller med valfri fyllning och tar med till stranden. Bild från @dietdoctor.
Ingredienser 6
Svårighet: Medel
50 min

Ingredienser

4 Portioner

Ingredienser

Gör så här

    Instruktioner

  1. 1

    Sätt ugnen på 200 grader. Under över värme

  2. 2

    Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet. Vrid ur så mycket vätska som möjligt med hjälp av en kökshandduk eller händerna.

  3. 3

    Blanda den urkramade zucchinin i en bunke med den rivna osten och äggen, blanda väl.

  4. 4

    Blanda mandelmjöl, psylliumhusk och salt i en bunke och rör sedan ner i zucchinismeten; blanda väl. Klicka ut fyra till fem lika stora högar på två inoljade bakplåtspappersklädda plåtar och platta till dem så platt som möjligt till runda tortillas, cirka 30 cm i diameter.

  5. 5

    Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter eller tills de har fått en fin färg. Efter 15 minuter kan du byta plats på plåtarna så att de blir gräddade jämnt. Vänd bröden och tillaga dem ytterligare 5 minuter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar