FörfattareAndreas Domeij
SvårighetsgradNybörjare

Tänk dig en tryffel i större format fast lika krämig och kräver lite ansträngning.Receptet kan smaksättas med t.ex lakritspulver eller kanel, såklart innehåller kakan inget socker,gluten och få kolhydrater .

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner 10 portioner
Förberedelsetid10 minuterTillagningstid35 minuterTotal tid45 minuter

Chokladkaka
Topping

1

Hacka/dela chokladen i mindre bitar smält tillsammans med smöret i en kastrull.Rör om tills chokladen och smöret har smält ta bort kastrullen från värmen och tillsätt sötningen (söta alltid efter ditt egna behov)

2

Tillsätt sedan grädden och äggen en åt taget och blanda till en jämn smet.

3

Häll chokladsmeten i en brödform sätt i en hög långpanna eller stor gratängform, till hälften fylld med hett vatten.. Låt grädda i 175-180 grader, längst ner i ugnen, i ca 35 eller till kakan har satt sig den kommer att sätta sig lite under tiden den svalnar.

Kategori

Ingredienser

Chokladkaka
Topping

Instruktioner

1

Hacka/dela chokladen i mindre bitar smält tillsammans med smöret i en kastrull.Rör om tills chokladen och smöret har smält ta bort kastrullen från värmen och tillsätt sötningen (söta alltid efter ditt egna behov)

2

Tillsätt sedan grädden och äggen en åt taget och blanda till en jämn smet.

3

Häll chokladsmeten i en brödform sätt i en hög långpanna eller stor gratängform, till hälften fylld med hett vatten.. Låt grädda i 175-180 grader, längst ner i ugnen, i ca 35 eller till kakan har satt sig den kommer att sätta sig lite under tiden den svalnar.

Tryffelchokladkaka