Svamp och lök knyten

Publicerad 2021-01-01
Uppdaterad 2023-05-10
1
Svamp och lök knyten är godaste förrätten inom lchf som blir uppskattad av alla! görs på en deg baserad på kokosmjöl vilket gör receptet nötfritt. Degen fylls med svamp,lök,bacon och fetaost. Att tänka på är att köpa kokosmjöl av bra kvalité som aman prana väljer man sämre märken som icas egna så innehåller dem höga halter av kolh/sockerarter som har en negativ effekt hos db2
Ingredienser 10
Svårighet: Lätt
40 min

Ingredienser

5 Portioner

Fyllning

Deg

Gör så här

 1. 1

  Smält osten och färskosten i mikron i intervaller om 3x30 sekunder, blanda efter varje 30-sekundersintervall och fortsätt tills allt har smält. Tillsätt sedan ägget och kokosmjölet och blanda tills en deg har bildats (se bilden).

  Steg 1
 2. 2

  Stek hackad lök, bacon och svamp tillsammans med lite olja tills de har fått en fin färg. Tillsätt smulad fetaost och lägg fyllningen i mitten på den utkavlade degen. Toppa avslutningsvis med cirka 1/2 dl riven ost av valfri sort.

  Steg 2
 3. 3

  Vik ihop degen från båda sidorna så att den täcker fyllningen helt (se bilden nedan för exempel). Ställ in i ugnen och grädda tills den har fått en fin färg, cirka 20 minuter på 180 grader.

  Steg 3
 4. 4

  Låt svalna något innan du skär degen i bitar.

  Steg 4
 5. 5

  Dela i bitar av valfri storlek, cirka 4-5 medelstora bitar eller 2-3 stora bitar.

  Steg 5

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar