LCHF brödpinnar
Gör så här
-
1
Ställ in ugnen på 180 grader.
-
2
Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, vitlökspulver och lökpulver i en liten bunke eller skål.
-
3
Blanda osten och färskosten i en mikrovågssäker skål. Smält dem i mikrovågsugnen med 30 sekunders intervall. Rör om efter varje 30 sekunder tills osten är helt smält, vilket tar cirka 1 minut. Mikra inte osten på en gång eftersom delar av osten kan smälta för mycket och fettet separeras. Du kan också smälta osten och färskosten i en kastrull på medelhög värme. Rör om kontinuerligt så att osten inte bränner fast.
-
4
Låt osten svalna något, men inte för länge då den blir svårarbetad. Tillsätt två ägg i ostsmeten och blanda väl. Tillsätt även mandelmjölblandningen. För bäst resultat, tillsätt alla ingredienser till degen i en matberedare och mixa på hög hastighet tills degen är jämn. Degen blir ganska klibbig, men det gör inget.
-
5
Ta ut degen med en slickepott och lägg den på en stor bit plastfolie. Täck degen med plastfolie och vik sedan ihop plastfolien runt degen. Knåda några gånger med degen inuti plastfolien tills degen har gått ihop.
-
6
Täck händerna med en liten mängd olja och dela degen i 8-12 lika stora delar. Rulla varje degbit till smala pinnar (eftersom de blir större i ugnen). Vispa upp ägget i en liten skål. Borsta pinnarna med det vispade ägget.
-
7
Baka brödpinnarna i ca 12-15 minuter i mitten av ugnen. Medan brödpinnarna är i ugnen, gör vitlökssmöret. Blanda ihop vitlök, smör, persilja och riven parmesan i en liten skål. Pensla de gyllenbruna brödpinnarna med smöret när de har gräddats i ugnen. Jag gillar att servera dem efter att de har svalnat några minuter.