LCHF champinjoncrêpes

Publicerad 2022-12-05
Uppdaterad 2024-08-22
1
LCHF crepes med svampstuvning en riktigt god och ganska enkel vardags rätt där du kan variera din fyllning efter vad du har i ditt kylskåp.
Ingredienser 16
Svårighet: Medel
40 min

Ingredienser

4 Portioner

Champinjon stuvning

Creps

Valfritt att tillsätta

Att toppa med

Gör så här

    Creps

  1. 1

    Mixa samman alla ingredienser i en bunke med en stavmixer för att få bort klumparna ur smeten. Låt svälla i 5 minuter. Under tiden kan du börja med stuvningen.

  2. 2

    Hetta upp en pannkakspanna, stek i smör och rapsolja tills fin färg på bägge sidor

  3. 3

    Lägg alla klara crepes på en tallrik.

  4. Champinjon stuvning

  5. 4

    Skiva champinjonerna tunt samt strimla purjolöken.

  6. 5

    Stek på medelhög värme i en torr panna tills svampen släpper sin vätska gå sen i med smör + löken .

  7. 6

    Tillsätt samtliga ingredienser och låt koka ihop ca 10-15 tills den tjocknat. Avsluta med gå i med den rivna osten samt smaka av med salt och peppar.

  8. 7

    Sätt ugnen på 225 grader under och över värme

  9. 8

    Fördela Fyllningen jämnt på pannkaka, lägg till kyckling om så önskas, vik sedan ihop dem och lägg dem i formen. Strö ost ovanpå och gratinera i ca 10 minuter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar