LCHF champinjoncrêpes

Publicerad 2022-12-05
Uppdaterad 2023-05-10
1
Så goda LCHF crepes med svampstuvning en riktigt god och ganska enkel vardags rätt där du kan variera din fyllning efter vad du har i ditt kylskåp.
Ingredienser 15
Svårighet: Lätt
40 min

Ingredienser

4 Portioner

Champinjon stuvning

Creps

Att ha i

Att toppa med

Gör så här

    Creps

  1. 1

    Vispa samman alla ingredienser i en bunke med en handvisp och låt svälla i 5 minuter.

  2. 2

    Hetta upp en panna på hög värme med smör i, häll i cirka 1 dl smet och sänk sedan värmen till medelnivå. Vänd pannkakan så snart den ser klar ut på undersidan. Upprepa processen för varje pannkaka.

  3. 3

    Lägg alla klara crepes på en tallrik.

  4. Champinjon stuvning

  5. 4

    Skär champinjonerna.

  6. 5

    Stek på medelhög värme i en torr panna tills svampen släpper sin vätska.

  7. 6

    Tillsätt samtliga ingredienser och låt dem koka ihop till en krämig sås. Ta bort från värmen och tillsätt den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.

  8. 7

    Smörj en ugnsform. Fördela smeten jämnt på varje pannkaka, lägg till kyckling om så önskas, vik sedan ihop dem och lägg dem i formen. Strö ost ovanpå och gratinera i ungefär 10-15 minuter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar