Stekpannebröd

Publicerad 2020-05-06
Uppdaterad 2023-05-10
2
Jag vill tipsa om detta mättande stekpannebröd som går snabbt att göra och blir så himla gott. Du kan smaksätta brödet med soltorkade tomater, oliver om du vill ha ett matigare bröd
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
17 min

Ingredienser

2 Portioner
När antal portioner ändras

Tänk på att du i vissa fall kan behöva justera tillagningstiden, då mängden för ingredienserna har ändrats.

Gör så här

  1. 1

    Vispa äggen till en luftig smet i en bunke, cirka 3 minuter med elvisp. Tillsätt yoghurten och den rivna osten och blanda väl.

  2. 2

    Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem ordentligt i smeten. Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.

  3. 3

    Häll lite olja i en medelstor stekpanna. Lägg i smeten och forma den försiktigt med en stekspade till en jämn kaka.

  4. 4

    Strö över pumpakärnor och stek på medelvärme tills brödet har fått en fin färg, cirka 7 minuter. Passa noga så att brödet inte bränns. Vänd brödet och stek lika länge på andra sidan. Låt det sedan svalna på ett galler.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Stekpannebröd

Hur lång tid tar det att laga Stekpannebröd?

Det tar totalt 17 minuter att laga Stekpannebröd. Förberedelserna tar cirka 5 minuter och tillagningen tar ungefär 12 minuter.

Hur många portioner ger receptet Stekpannebröd?

Detta recept ger 3 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Stekpannebröd glutenfritt?

Stekpannebröd innehåller gluteninnehållande ingredienser som Malda brödkryddor. För att göra receptet glutenfritt kan du byta ut dessa mot glutenfria alternativ.

Vilka ingredienser behöver jag till Stekpannebröd?

De huvudsakliga ingredienserna i Stekpannebröd är: Ägg, Turkisk yogurt, Fiberhusk, Mandelmjöl , Bakpulver. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Stekpannebröd?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Stekpannebröd håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Stekpannebröd?

Stekpannebröd innehåller ingredienser som Mandelmjöl vilket gör det högre i kolhydrater. Detta recept är inte lämpligt för en strikt LCHF- eller ketogen diet.