Sockerfria Citronbiskvier i långpanna

Publicerad 2020-04-12
Uppdaterad 2023-05-10
1
Nyttiga citron beskvier i långpanna som både är glutenfria och sockerfria. Ett bra alternativ för dig som inte orkar göra vanliga biskvier.
Ingredienser 10
Svårighet: Lätt
70 min

Ingredienser

25 Portioner

Citronsmörkräm

Botten

Chokladöverdrag

Gör så här

    Botten

  1. 1

    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser väl med varandra.

  2. 2

    Bred ut smeten jämnt på ett bakplåtspapper (mät gärna ut till 20x30 cm).

    Steg 2
  3. 3

    Grädda botten i mitten av ugnen vid 175 °C i cirka 15 minuter tills den fått en fin färg och blivit genomgräddad. Låt den sedan svalna helt.

    Steg 3
  4. Citronsmörkräm

  5. 4

    Riv skalet av citronen. Rör ihop smör, sötning, äggula och citronsaft med en elvisp eller i en matberedare till en smidig kräm. Vänd ner citronskalet.

  6. 5

    Vänd biskvibotten upp och ner innan du brer på fyllningen, så undviker du att biskvierna kladdar fast senare.

  7. 6

    Bred ut fyllningen i ett jämnt lager på biskvibotten, som måste vara helt avsvalnad för att förhindra att krämen smälter. Låt sedan fyllningen svalna något i kylskåpet i cirka 20 minuter.

    Steg 6
  8. Chokladöverdrag

  9. 7

    Bryt chokladen för toppingen i bitar och lägg den i en kastrull. Tillsätt oljan. Värm på svag värme tills drygt hälften av chokladen har smält. Ta bort kastrullen från värmen och rör om tills all choklad har smält. Låt blandningen svalna, bred sedan ut chokladen ovanpå fyllningen. Ställ kallt tills chokladen har stelnat.

    Steg 7
  10. 8

    Skär i rutor med en vass kniv. Klart!

    Steg 8

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar