LCHF Hasselnötsbiskvier

Publicerad 2021-05-09
Uppdaterad 2023-05-10
3
Mjukseg hasselnötsbotten, krämig chokladsmörkräm toppad med mörk choklad hur gott? att göra biskvier är så gott och det blir minst lika gott att göra dem utan socker. Att använda sig utav hasselnötsmjöl i botten tycker jag personligen blir godare än med mandel eftersom det smakar som en hybrid mellan biskvi och budapest tårta.
Ingredienser 8
Svårighet: Lätt
40 min

Ingredienser

10 Portioner

Chokladkräm

Biskvibotten

Chokladöverdrag

Gör så här

  1. 1

    Ställ ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser med varandra. Platta ut cirklar av hasselnötssmeten på en plåt med bakplåtspapper, cirka 5-10 stycken biskvier.

  2. 2

    Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter tills de får en fin färg. Låt dem sedan svalna innan du börjar med smörkrämen.

  3. 3

    Blanda smör, sötning, äggula och kakao med en elvisp eller i en matberedare till en jämn kräm.

  4. 4

    Bred ut krämen jämnt på undersidan av biskvibottnarna (eller använd en spritspåse för att spritsa krämen jämnt på kakan). Låt fyllningen stelna i kylskåpet innan biskvierna doppas i chokladen.

  5. 5

    Smält chokladen, doppa biskvierna i chokladen och låt stelna i kylen. Ett tips är att använda en bakpensel för att enklare täcka biskvierna med choklad.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar