LCHF citron beskvier

Publicerad 2021-01-28
Uppdaterad 2023-05-10
1
Lyxa till i vardagen med dessa supergoda biskvier med smak av citron, helt utan gluten och socker . Dom smakar så gott och görs väldigt enkelt det blir ca 5-10 st biskvier. Beror helt på hur stora du vill göra de.
Ingredienser 10
Svårighet: Lätt
40 min

Ingredienser

10 Portioner

Citronsmörkräm

Biskvibotten

Chokladöverdrag

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser med varandra. Platta ut cirklar av mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper (cirka 5-10 st biskvier).

  2. 2

    Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 15-17 minuter tills de får en fin färg. Låt dem sedan svalna innan du börjar med smörkrämen.

  3. 3

    Riv skalet från citronen. Blanda smör, sötning, äggula och citronsaft med en elvisp eller i en matberedare till en jämn kräm. Vänd sist ner citronskalet.

  4. 4

    Bred ut krämen jämnt på undersidan av biskvibottnarna (eller använd en spritspåse för att spritsa krämen jämnt på kakan). Låt fyllningen stelna i kylskåpet innan biskvierna doppas i chokladen.

  5. 5

    Smält chokladen, doppa biskvierna i chokladen och låt dem stelna i kylskåpet.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar