Smashad brysselkål
Smashad brysselkål
Publicerad 2023-01-01
Uppdaterad 2023-05-10
2
Brysselkål är en vattendelare ena älskar man det eller hatar man det. I denna Smashade variant på brysselkål kommer alla att älska brysselkålen! I och med att du Smashad den får du det härliga knispet som alla bara älskar.
Gör så här
-
1
Ta bort de grövsta bladen som kanske ser lite tråkiga ut från brysselkålen.
-
2
Koka brysselkålen i cirka 10 minuter. Häll av vattnet.
-
3
Ställ in ugnen på 225 grader med över- och undervärme.
-
4
Blanda oljan, den pressade vitlöken, persiljan och kryddorna.
-
5
Placera en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krossa brysselkålen med undersidan av ett glas. Pensla brysselkålen med oljan.
-
6
Riv parmesan fint och strö den över brysselkålen.
-
6
Gratinera i ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills osten har fått en fin färg och brysselkålen har blivit krispig.
Kommentarer (1)
5 out of 5 stars
Fantastiskt gott! Brukar ha parmesan majonnäs till
Mia