Smashad brysselkål

Publicerad 2023-01-01
Uppdaterad 2023-05-10
2
Brysselkål är en vattendelare ena älskar man det eller hatar man det. I denna Smashade variant på brysselkål kommer alla att älska brysselkålen! I och med att du Smashad den får du det härliga knispet som alla bara älskar.
Ingredienser 6
Svårighet: Lätt
40 min

Ingredienser

2 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Ta bort de grövsta bladen som kanske ser lite tråkiga ut från brysselkålen.

  2. 2

    Koka brysselkålen i cirka 10 minuter. Häll av vattnet.

  3. 3

    Ställ in ugnen på 225 grader med över- och undervärme.

  4. 4

    Blanda oljan, den pressade vitlöken, persiljan och kryddorna.

  5. 5

    Placera en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krossa brysselkålen med undersidan av ett glas. Pensla brysselkålen med oljan.

  6. 6

    Riv parmesan fint och strö den över brysselkålen.

  7. 6

    Gratinera i ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills osten har fått en fin färg och brysselkålen har blivit krispig.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar