Blomkål i ugn Asien style

Publicerad 2022-07-18
Uppdaterad 2023-05-10
1
Blomkål kan lätt bli tråkig ibland, kokt kryddad med lite salt och peppar. Nu blir det ändring på det! denna hela blomkålen är en riktig smakbomb med smaker ifrån Asien rostas i ugnen ca en timme toppas med valnötter och valfria kryddor helt enkelt det nya tillbehöret till allt möjligt så som korv, kött eller varför inte helt vegetariskt med en god sås till.
Ingredienser 12
Svårighet: Lätt
70 min

Ingredienser

4 Portioner

Kryddor

Garnera med

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 190 grader, över- och undervärme.

  2. 2

    Ta bort blasten från blomkålen och lägg hela blomkålshuvudet i en ugnsfast form eller på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.

  3. 3

    Pressa vitlöken i en skål och blanda samtliga ingredienser till en marinad/paste.

  4. 4

    Pensla hela blomkålen med marinaden och täck den sedan med folie.

  5. 5

    Tillaga blomkålen i ugnen i cirka 50-55 minuter, eller tills den är helt mjuk.

  6. 6

    Hacka valnötterna i grova bitar och finhacka kruspersilja och/eller timjan.

  7. 7

    Toppa blomkålen med nötter och persilja.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar