Blomkål i ugn Asien style
Blomkål i ugn Asien style
Publicerad 2022-07-18
Uppdaterad 2023-05-10
1
Blomkål kan lätt bli tråkig ibland, kokt kryddad med lite salt och peppar. Nu blir det ändring på det! denna hela blomkålen är en riktig smakbomb med smaker ifrån Asien rostas i ugnen ca en timme toppas med valnötter och valfria kryddor helt enkelt det nya tillbehöret till allt möjligt så som korv, kött eller varför inte helt vegetariskt med en god sås till.
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 190 grader under över värme
-
2
Ta bort blasten från blomkålen. Lägg det hela blomkålshuvudet i en ugnssäker form eller på en bakplåtsklädd plåt.
-
3
Pressa vitlöken i en skål och blanda ihop samtliga ingredienser till en marinad/paste.
-
4
Pensla hela blomkålen med marinaden och täck den med folie.
-
5
Tillaga blomkålen ca 50-55 minuter i ugnen eller tills helt mjuk.
-
6
Hacka valnötter i grövre bitar och finhacka kruspersilja och/eller timjan
-
7
Toppa blomkålen med nötterna och persiljan.