Shrimp saganaki med ramslök

Publicerad 2023-04-25
Uppdaterad 2024-04-14
2
Shrimp saganki med en twist! - istället för oregano och persilja används färsk ramslök och tar denna rätt till nya nivåer. Sköter sig själv i ugnen och är klar på under 40 minuter
Ingredienser 16
Svårighet: Lätt
37 min

Ingredienser

2 Portioner
När antal portioner ändras

Tänk på att du i vissa fall kan behöva justera tillagningstiden, då mängden för ingredienserna har ändrats.

Gör så här

  1. 1

    Ställ in ugnen på 210 grader.

  2. 2

    Häll körsbärstomaterna i en ugnsform, blanda olivoljan med vitlöken och häll sedan oljeblandningen över tomaterna.

  3. 3

    Lägg på fetaosten och rosta i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills tomaterna är mjuka.

  4. 4

    Skala räkorna medan tomaterna är i ugnen och grovhacka salladslöken samt finhacka ramslöken.

  5. 5

    Ta ut ugnsformen, blanda och krossa tomaterna.

  6. 6

    Tillsätt de återstående ingredienserna och blanda väl. Tillaga i 8 minuter så att räkorna blir genomkokta (om du använder färdigkokta räkor kan du minska tillagningstiden till hälften).

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Shrimp saganaki med ramslök

Hur lång tid tar det att laga Shrimp saganaki med ramslök?

Det tar totalt 37 minuter att laga Shrimp saganaki med ramslök. Förberedelserna tar cirka 11 minuter och tillagningen tar ungefär 26 minuter.

Hur många portioner ger receptet Shrimp saganaki med ramslök?

Detta recept ger 4 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Shrimp saganaki med ramslök glutenfritt?

Shrimp saganaki med ramslök innehåller gluteninnehållande ingredienser som Soja. För att göra receptet glutenfritt kan du byta ut dessa mot glutenfria alternativ.

Vilka ingredienser behöver jag till Shrimp saganaki med ramslök?

De huvudsakliga ingredienserna i Shrimp saganaki med ramslök är: Råa stora räkor , Körsbärstomater , Vitlöks klyfta, Olivolja, Fetaost. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Shrimp saganaki med ramslök?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Shrimp saganaki med ramslök håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Shrimp saganaki med ramslök?

Shrimp saganaki med ramslök är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.