FörfattareAndreas Domeij
SvårighetNybörjare

Superenkel och härligt krämig Sandefjordsås gjord på bland annat grädde, crème fraiche och smör! Den kan varieras i det oändliga med olika smaksättningar och serveras till nästan allt. Mest klassiskt är smaksätta den med dill och/eller gräslök och servera den till fisk och skaldjur. I detta recept används fisken marulk.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner5 Portioner
Förberdelse5 minuterTillagningstid10 minuterTotal Tid15 minuter

Fisk
Sandefjordsås

Fisken
1

Sätt ugnen på ca 100 grader.Lägg ut lite grovsalt i en stor form eller ugnspanna.

2

Placera ut fisken. Häll på lite grovsalt ovanpå fisken.
Använd en digital termometer och sätt ner den diagonalt i fisken.

3

Fisken är färdig när temperaturen visar 46 grader.Fisken ska ha en innertemperatur på 45-50 grader. Skär upp den i portionsbitar och servera

Sandefjordsås
4

Smält smöret i en kastrull tillsätt creme fraiche och grädden.
Låt småkoka några minuter på medelhög värme.

5

Hacka gräslök och tillsätt i såsen tillsammans med kaviaren Smaksätt såsen med salt och peppar. Tänk på att kaviaren kan skära sig och inte bör ligga i såsen så lång tid före servering.

Ingredienser

Fisk
Sandefjordsås

Vägbeskrivning

Fisken
1

Sätt ugnen på ca 100 grader.Lägg ut lite grovsalt i en stor form eller ugnspanna.

2

Placera ut fisken. Häll på lite grovsalt ovanpå fisken.
Använd en digital termometer och sätt ner den diagonalt i fisken.

3

Fisken är färdig när temperaturen visar 46 grader.Fisken ska ha en innertemperatur på 45-50 grader. Skär upp den i portionsbitar och servera

Sandefjordsås
4

Smält smöret i en kastrull tillsätt creme fraiche och grädden.
Låt småkoka några minuter på medelhög värme.

5

Hacka gräslök och tillsätt i såsen tillsammans med kaviaren Smaksätt såsen med salt och peppar. Tänk på att kaviaren kan skära sig och inte bör ligga i såsen så lång tid före servering.

Sandefjordsås och marulk