Sandefjordsås och marulk
Sandefjordsås och marulk
Publicerad 2020-08-24
Uppdaterad 2022-12-31
1
Superenkel och härligt krämig sandefjordsås gjord på bland annat grädde, crème fraiche och smör! den kan varieras i det oändliga med olika smaksättningar och serveras till nästan allt. Mest klassiskt är smaksätta den med dill och/eller gräslök och servera den till fisk och skaldjur. I detta recept används fisken marulk.
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på ca 100 grader.lägg ut lite grovsalt i en stor form eller ugnspanna.
-
2
Placera ut fisken. Häll på lite grovsalt ovanpå fisken. använd en digital termometer och sätt ner den diagonalt i fisken.
-
3
Fisken är färdig när temperaturen visar 46 grader.fisken ska ha en innertemperatur på 45-50 grader. Skär upp den i portionsbitar och servera
-
4
Smält smöret i en kastrull tillsätt creme fraiche och grädden. låt småkoka några minuter på medelhög värme.
-
5
Hacka gräslök och tillsätt i såsen tillsammans med kaviaren smaksätt såsen med salt och peppar. Tänk på att kaviaren kan skära sig och inte bör ligga i såsen så lång tid före servering.
Fisken
Sandefjordsås
Kommentarer (2)
5 out of 5 stars
Supergott, det godaste fisk jag har ätit.
Supergott, det godaste fisk jag har ätit.
5 out of 5 stars
Supergott, det godaste fisk jag har ätit.
Supergott, det godaste fisk jag har ätit.