Sandefjordsås och marulk
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på ungefär 100 grader. Lägg ut lite grovsalt i en stor form eller ugnspanna.
-
2
Placera ut fisken och strö lite grovsalt över den. Använd en digital termometer och stick in den diagonalt i fisken.
-
3
Fisken är färdig när temperaturen visar 46 grader. Den ska ha en innertemperatur på 45–50 grader. Skär upp den i portionsbitar och servera.
-
1
Väg upp smörmängden och dela den i mindre bitar.
-
1
Montera smöret lite i taget i såsen, mixa det med hjälp av en stavmixer så att det blir skummigt.
-
2
Låt crème fraichen och grädden koka upp. Låt det småkoka några minuter på medelhög värme.
-
3
Hacka gräslök om du väljer att använda färsk, zesta citronen och pressa ut lite av citronjuicen, tillsätt det i såsen tillsammans med dill.
-
4
Avsluta med att tillsätta kaviaren/stenbitsrommen precis innan servering. Smaksätt såsen med vitpeppar och eventuellt salt, men var försiktig eftersom romen redan är saltig. Smaka av och tillsätt eventuellt mer citron om det behövs mer syra. Tänk på att kaviaren inte bör vara i såsen för länge innan servering, samt att såsen inte bör värmas upp på nytt. Om det behövs, värm den mycket försiktigt.
Fisken
Sandefjordsås
Kommentarer (2)
5 out of 5 stars
5 out of 5 stars