Sandefjordsås och marulk

Publicerad 2020-08-24
Uppdaterad 2022-12-31
1
Superenkel och härligt krämig sandefjordsås gjord på bland annat grädde, crème fraiche och smör! den kan varieras i det oändliga med olika smaksättningar och serveras till nästan allt. Mest klassiskt är smaksätta den med dill och/eller gräslök och servera den till fisk och skaldjur. I detta recept används fisken marulk.
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
50 min

Ingredienser

5 Portioner

Fisk

Sandefjordsås

Gör så här

    Fisken

  1. 1

    Sätt ugnen på ca 100 grader.lägg ut lite grovsalt i en stor form eller ugnspanna.

  2. 2

    Placera ut fisken. Häll på lite grovsalt ovanpå fisken. använd en digital termometer och sätt ner den diagonalt i fisken.

  3. 3

    Fisken är färdig när temperaturen visar 46 grader.fisken ska ha en innertemperatur på 45-50 grader. Skär upp den i portionsbitar och servera

  4. Sandefjordsås

  5. 4

    Smält smöret i en kastrull tillsätt creme fraiche och grädden. låt småkoka några minuter på medelhög värme.

  6. 5

    Hacka gräslök och tillsätt i såsen tillsammans med kaviaren smaksätt såsen med salt och peppar. Tänk på att kaviaren kan skära sig och inte bör ligga i såsen så lång tid före servering.

Kommentarer (2)

Lämna feedback

5 out of 5 stars

Supergott, det godaste fisk jag har ätit.

Supergott, det godaste fisk jag har ätit.

5 out of 5 stars

Supergott, det godaste fisk jag har ätit.

Supergott, det godaste fisk jag har ätit.