Saffrans Bountys
Gör så här
-
1
Värm en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. Smält smöret tillsammans med sötningsmedlet och grädden, blanda ingredienserna väl.
-
2
Låt blandningen koka upp och låt den sedan koka på medelvärme i cirka 5-10 minuter så att det bubblar ordentligt. Rör om då och då. Grädden ska tjockna och är färdig när den har reducerats något. Tillsätt saffran och blanda väl.
-
3
Tillsätt kokosflingorna och rör om så att de blir väl blandade. Låt kokosen svalna något.
-
4
Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper. Ställ in den i kylskåp eller frys för att låta den stelna. I frysen tar det cirka 30 minuter, medan det i kylskåpet tar ungefär 2 timmar.
-
5
Smält chokladen i ett vattenbad och rör tills den har smält helt. Häll sedan chokladen över bountybotten och låt den stelna. Skär i valfri storlek på bitarna.