LCHF Bountybollar
LCHF Bountybollar
Publicerad 2023-04-10
Uppdaterad 2023-05-10
3
Dessa Bountybollar är perfekta gobitar till kaffet eller som liten efterrätt efter middagen. De är lätta att göra och kräver bara några minuters förberedelse. När bollarna har formats, doppas de i smält mörk choklad (minst 80%) och placeras i frysen tills chokladen har stelnat. Resultatet blir en underbart krämig Bountyboll som blir såhär lagom söt . Förvara dem i kylen och ta fram när du behöver ett nyttigt bakverk.
Gör så här
-
1
Ta fram smöret i god tid så att det hinner bli rumsvarmt, eller använd en osthyvel för att hyvla smöret till rumsvarm konsistens.
-
Blanda alla ingredienser till en jämn och formbar massa.
-
Rulla massan till fem jämnstora bollar och ställ dem kallt i 10-15 minuter i kylen.
-
1
Smält chokladen i mikrovågsugnen i 30 sekunders intervall eller i vattenbad.
-
2
Doppa eller rulla kulorna i chokladen, lyft upp dem med en gaffel och lägg dem på en tallrik. Placera i frysen i cirka 3 minuter eller tills chokladen har stelnat.
-
Förvaras i kylen.
Bountybollar
Dopping