LCHF Bountybollar

Publicerad 2023-04-10
Uppdaterad 2023-05-10
3
Dessa Bountybollar är perfekta gobitar till kaffet eller som liten efterrätt efter middagen. De är lätta att göra och kräver bara några minuters förberedelse. När bollarna har formats, doppas de i smält mörk choklad (minst 80%) och placeras i frysen tills chokladen har stelnat. Resultatet blir en underbart krämig Bountyboll som blir såhär lagom söt . Förvara dem i kylen och ta fram när du behöver ett nyttigt bakverk.
Ingredienser 6
Svårighet: Lätt
15 min

Ingredienser

5 Portioner

Mixa ihop

Att Rulla i

Gör så här

    Bountybollar

  1. 1

    Ta fram smöret i god tid så att det hinner bli rumsvarmt, eller använd en osthyvel för att hyvla smöret till rumsvarm konsistens.

  2. Blanda alla ingredienser till en jämn och formbar massa.

  3. Rulla massan till fem jämnstora bollar och ställ dem kallt i 10-15 minuter i kylen.

  4. Dopping

  5. 1

    Smält chokladen i mikrovågsugnen i 30 sekunders intervall eller i vattenbad.

  6. 2

    Doppa eller rulla kulorna i chokladen, lyft upp dem med en gaffel och lägg dem på en tallrik. Placera i frysen i cirka 3 minuter eller tills chokladen har stelnat.

  7. Förvaras i kylen.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar