LCHF Morotsbröd

Publicerad 2022-07-19
Uppdaterad 2023-05-10
2
Godaste morotsbrödet som blir så himla saftigt och gott. Brödet glutenfritt och går utmärkt att rosta och passar bra som frukost bröd.
Ingredienser 11
Svårighet: Lätt
40 min

Ingredienser

15 Bröd Skivor

Topping /övrigt

Gör så här

  1. 1

    Ställ ugnen på 180 grader. Riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet och krama sedan ur överflödig vätska.

  2. 2

    Vispa äggen tillsammans med färskosten i en bunke. Blanda sedan i de återstående ingredienserna.

  3. 2

    Smörj och "bröa" (jag använder Pofiber) en brödform och häll i smeten. Toppa brödet med vallmofrön eller sesamfrön.

  4. Ställ in brödet i ugnen i cirka 40 minuter i mitten av ugnen. Ta ut det och låt det svalna. Skiva upp det och njut.

Kommentarer (5)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

HELT FANTASTISKT BRÖD!! Bakade igår kväll och åt nu Söndag morgon!!! Mmmmmm!! Tror du man kan göra en dubbelsats i samma form? Behöver man grädda längre då?

Heidi

Hej Heidi, Tack för din återkoppling! Jag blir så glad över att höra det! Bra fråga – du kommer definitivt behöva baka brödet längre än vad som står i receptet. Jag vet däremot inte om det går att göra en dubbelsats i samma form, för jag har aldrig testat det, men det borde väl funka

Andreas

5 out of 5 stars

Det är det godaste brödet jag gjort ..kommer bara göra denna nu

Maj-Britt

Vad kul att höra! tack för din kommentar

Andreas

5 out of 5 stars

Tror inte det blir bröd på ägg och frön något viktigt saknas

SARA