LCHF Morotsbröd
LCHF Morotsbröd
Publicerad 2022-07-19
Uppdaterad 2023-05-10
2
Godaste morotsbrödet som blir så himla saftigt och gott. Brödet glutenfritt och går utmärkt att rosta och passar bra som frukost bröd.
Gör så här
-
1
Ställ ugnen på 180 grader. Riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet och krama sedan ur överflödig vätska.
-
2
Vispa äggen tillsammans med färskosten i en bunke. Blanda sedan i de återstående ingredienserna.
-
2
Smörj och "bröa" (jag använder Pofiber) en brödform och häll i smeten. Toppa brödet med vallmofrön eller sesamfrön.
-
Ställ in brödet i ugnen i cirka 40 minuter i mitten av ugnen. Ta ut det och låt det svalna. Skiva upp det och njut.
Kommentarer (5)
5 out of 5 stars
HELT FANTASTISKT BRÖD!! Bakade igår kväll och åt nu Söndag morgon!!! Mmmmmm!! Tror du man kan göra en dubbelsats i samma form? Behöver man grädda längre då?
Heidi
Hej Heidi,
Tack för din återkoppling! Jag blir så glad över att höra det! Bra fråga – du kommer definitivt behöva baka brödet längre än vad som står i receptet. Jag vet däremot inte om det går att göra en dubbelsats i samma form, för jag har aldrig testat det, men det borde väl funka
Andreas
5 out of 5 stars
Det är det godaste brödet jag gjort ..kommer bara göra denna nu
Maj-Britt
Vad kul att höra! tack för din kommentar
Andreas
5 out of 5 stars
Tror inte det blir bröd på ägg och frön något viktigt saknas
SARA