Rostad tomatsoppa vitlök och örter
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.
-
2
Skär av toppen av vitlöken så att du kan klämma ut den ur skalet, häll olivolja i en ugnsäker form, lägg i hela tomater, vitlöken, delad rödlök och toppa med kryddorna.
-
3
Rosta allting cirka 30 minuter.
-
4
Ta ut formen, lägg i boursinosten och rosta ytterligare 10-15 minuter, eller tills osten har fått en fin färg och vitlöken har mjuknat.
-
5
Häll ner allt i en mixer och mixa tills det blir slätt. Tillsätt gärna mer kryddor, kanske lite torkad cayennepeppar för extra hetta, och färsk basilika för mer örtighet. Du bestämmer själv – variera smaksättningen för olika smakupplevelser.
-
5
Häll ner allt i en mixer och mixa tills det blir slätt. Tillsätt gärna mer kryddor, kanske lite torkad cayennepeppar för hetta och färsk basilika för mer örtighet. Du bestämmer – variera smaksättningen för olika smakupplevelser.