Rostad tomatsoppa vitlök och örter

Publicerad 2022-07-18
Uppdaterad 2023-05-10
8
Tomatsoppa som sköter sig själv? yes ugnen gör jobbet, få ingredienser men massvis med smaker. Krämig gjord på färska svenska tomater stora som små funkar ,örter, lök och vitlök samt det viktigaste boursinost . Njut tillsammans med hemgjord bröd av valfritt slag, garneras med örter och pinjenötter. funkar även utmärkt i pasta rätter som pasta sås.
Ingredienser 10
Svårighet: Lätt
50 min

Ingredienser

3 Portioner

Soppan

Smaka av med

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.

  2. 2

    Skär av toppen av vitlöken så att du kan klämma ut den ur skalet, häll olivolja i en ugnsäker form, lägg i hela tomater, vitlöken, delad rödlök och toppa med kryddorna.

  3. 3

    Rosta allting cirka 30 minuter.

  4. 4

    Ta ut formen, lägg i boursinosten och rosta ytterligare 10-15 minuter, eller tills osten har fått en fin färg och vitlöken har mjuknat.

  5. 5

    Häll ner allt i en mixer och mixa tills det blir slätt. Tillsätt gärna mer kryddor, kanske lite torkad cayennepeppar för extra hetta, och färsk basilika för mer örtighet. Du bestämmer själv – variera smaksättningen för olika smakupplevelser.

  6. 5

    Häll ner allt i en mixer och mixa tills det blir slätt. Tillsätt gärna mer kryddor, kanske lite torkad cayennepeppar för hetta och färsk basilika för mer örtighet. Du bestämmer – variera smaksättningen för olika smakupplevelser.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar