Ramslöksalt

Publicerad 2023-05-02
Uppdaterad 2024-04-14
1
Ramslökssalt är ett perfekt sätt att ta tillvara på ramslöken, gott av strö över allt från kött till grönsaker.
Ingredienser 2
Svårighet: Lätt
360 min

Ingredienser

1 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Skölj ramslöken och låt den sedan torka.

  2. 2

    Lägg ramslöken och saltet i en matberedare och mixa till en någorlunda slät smet.

  3. 3

    Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Torka i cirka 4-5 timmar vid 50 grader, eller tills smeten har torkat helt.

  4. 4

    Mortla eller mixa den torkade smeten till ett fint pulver.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Ramslöksalt

Hur lång tid tar det att laga Ramslöksalt ?

Det tar totalt 360 minuter att laga Ramslöksalt . Förberedelserna tar cirka 108 minuter och tillagningen tar ungefär 252 minuter.

Hur många portioner ger receptet Ramslöksalt ?

Detta recept ger 1 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Ramslöksalt glutenfritt?

Ramslöksalt verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Ramslöksalt ?

De huvudsakliga ingredienserna i Ramslöksalt är: Färsk ramslök , Grovt havsalt och/eller flingsalt. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Ramslöksalt ?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Ramslöksalt håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Ramslöksalt ?

Ramslöksalt är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.