Pesto med basilika, ramslök och mynta

Publicerad 2024-05-01
Uppdaterad 2024-05-01
0
Nytt recept i årets ramslöksfrossa: Livets pesto med tre sorters härliga örter som passar så bra ihop – gott på mackan, i röran eller något helt annat!
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
18 min

Ingredienser

5 Portioner
När antal portioner ändras

Tänk på att du i vissa fall kan behöva justera tillagningstiden, då mängden för ingredienserna har ändrats.

Gör så här

  1. 1

    Riv parmesanosten fint och zesta citronen.

  2. 2

    Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills de får fin färg. Rör om med jämna mellanrum så att fröna inte bränns. Låt sedan svalna något.

  3. 3

    Mixa ihop allt utom olivoljan till en jämn pesto. Mixa sedan ner olivoljan och smaka av med salt och peppar, sedan är peston klar.

  4. 4

    Förvara den i kylen tills du planerar att använda den; den håller i ca 1 vecka i kylen och 6 månader i frysen.

Kommentarer (2)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

När du skriver mynta. Vilken sort använder du då?

Louise Persson

Hej Louise! jag använder bara den mynta jag hittar i matbutiken sån mynta från kruka.

Andreas

Vanliga frågor om Pesto med basilika, ramslök och mynta

Hur lång tid tar det att laga Pesto med basilika, ramslök och mynta?

Det tar totalt 18 minuter att laga Pesto med basilika, ramslök och mynta. Förberedelserna tar cirka 5 minuter och tillagningen tar ungefär 13 minuter.

Hur många portioner ger receptet Pesto med basilika, ramslök och mynta?

Detta recept ger 6 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Pesto med basilika, ramslök och mynta glutenfritt?

Pesto med basilika, ramslök och mynta verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Pesto med basilika, ramslök och mynta?

De huvudsakliga ingredienserna i Pesto med basilika, ramslök och mynta är: Rostade solroskärnor, Riven hårdost , Färsk Ramslök, Färsk Basilika, Färsk Mynta . Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Pesto med basilika, ramslök och mynta?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Pesto med basilika, ramslök och mynta håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Pesto med basilika, ramslök och mynta?

Pesto med basilika, ramslök och mynta är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.