Lagat Och Klart

Tack för att du stödjer LagatOchKlart

Till LagatOchKlart

Marockansk aubergineröra Zaalouk

2021-04-01
Ett enkelt och magiskt gott autentiskt recept på zaalouk, en marockansk aubergine och tomatsallad eller dipp. Kan serveras både varm, kall eller vid rumstemperatur.
Ingredienser 16
Svårighet: Medel
40 min

Ingredienser

5 Portioner

Efter kokning tillsätt

Toppa med

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär aubergine ca 1 cm bitar, hacka även tomaterna i mindre bitar och finhacka vitlöken

  2. 2

    Tillsätt aubergine, tomater, vitlök, persilja, olja, kryddor och vatten i kastrull , fräs på medelvärme ca 20 minuter, rör om kontinuerligt så det inte bränns vid. Auberginen ska mjukna använd en träsked för att mosa innehållet i pannan.

  3. 3

    Tillsätt tomatpuré och citronjuice rör om och krydda med salt och peppar. Och låt koka ytligare 10 min rör om då och då så det inte bränns vid.

  4. 4

    Lägg röran i en skål . Toppa över med olivolja och garnera med oliver, citron och hackad persilja.