Marockansk aubergineröra Zaalouk

Publicerad 2021-04-01
Uppdaterad 2024-05-27
3
Ett enkelt och magiskt gott autentiskt recept på zaalouk, en marockansk aubergine och tomatsallad eller dipp. Kan serveras både varm, kall eller vid rumstemperatur.
Ingredienser 16
Svårighet: Medel
40 min

Ingredienser

5 Portioner

Toppa med

Efter kokning tillsätt

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär auberginen i cirka 1 cm stora bitar, hacka även tomaterna i mindre bitar och finhacka vitlöken.

  2. 2

    Tillsätt aubergine, tomater, vitlök, persilja, olja, kryddor och vatten i en kastrull. Fräs på medelvärme i cirka 20 minuter, och rör om kontinuerligt så att det inte bränns vid. Auberginen ska mjukna, använd en träsked för att mosa innehållet i kastrullen.

  3. 3

    Tillsätt tomatpuré och citronjuice, rör om och krydda med salt och peppar. Låt sedan koka ytterligare 10 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner vid.

  4. 4

    Lägg röran i en skål. Toppa med olivolja och garnera med oliver, citron och hackad persilja.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar