Marockansk aubergineröra Zaalouk
Marockansk aubergineröra Zaalouk
Publicerad 2021-04-01
Uppdaterad 2024-05-27
3
Ett enkelt och magiskt gott autentiskt recept på zaalouk, en marockansk aubergine och tomatsallad eller dipp. Kan serveras både varm, kall eller vid rumstemperatur.
Gör så här
-
1
Skala och skär auberginen i cirka 1 cm stora bitar, hacka även tomaterna i mindre bitar och finhacka vitlöken.
-
2
Tillsätt aubergine, tomater, vitlök, persilja, olja, kryddor och vatten i en kastrull. Fräs på medelvärme i cirka 20 minuter, och rör om kontinuerligt så att det inte bränns vid. Auberginen ska mjukna, använd en träsked för att mosa innehållet i kastrullen.
-
3
Tillsätt tomatpuré och citronjuice, rör om och krydda med salt och peppar. Låt sedan koka ytterligare 10 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner vid.
-
4
Lägg röran i en skål. Toppa med olivolja och garnera med oliver, citron och hackad persilja.