Mandel och choklad rutor

Publicerad 2020-04-30
Uppdaterad 2023-05-10
2
Magiska mandel och choklad rutor med smak av brynt smör. Denna kaka passar lika bra till fikat som till efterrätt med lite vispad grädde.
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
60 min

Ingredienser

23 Portioner
När antal portioner ändras

Tänk på att du i vissa fall kan behöva justera tillagningstiden, då mängden för ingredienserna har ändrats.

Gör så här

  1. 1

    Värm ugnen till 170 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 2–3 minuter börjar smöret få en gyllenbrun färg. Dra åt sidan kastrullen när smöret blir stilla och doftar nötigt.

  2. 2

    Smörj en ugnssäker form, 25 x 19 cm. Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke. Tillsätt ägg och smör, och blanda väl. Tillsätt den hackade chokladen.

  3. 3

    Häll smeten i formen och fördela den jämnt. Grädda i mitten av ugnen i 15 till 20 minuter tills kakan är fast och har fått en gyllene brun färg.

  4. 4

    Låt kakan svalna och skär sedan kakan i rutor; jag fick cirka 20 stycken. Hoppas kakan smakar bra.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Mandel och choklad rutor

Hur lång tid tar det att laga Mandel och choklad rutor?

Det tar totalt 60 minuter att laga Mandel och choklad rutor. Förberedelserna tar cirka 18 minuter och tillagningen tar ungefär 42 minuter.

Hur många portioner ger receptet Mandel och choklad rutor?

Detta recept ger 20 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Mandel och choklad rutor glutenfritt?

Mandel och choklad rutor verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Mandel och choklad rutor?

De huvudsakliga ingredienserna i Mandel och choklad rutor är: Mandelmjöl , Smör, Sötning, Sötning, Mörk choklad . Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Mandel och choklad rutor?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Mandel och choklad rutor håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Mandel och choklad rutor?

Mandel och choklad rutor innehåller ingredienser som Mandelmjöl vilket gör det högre i kolhydrater. Detta recept är inte lämpligt för en strikt LCHF- eller ketogen diet.