Taco lax med zucchinitortillas

Publicerad 2024-09-07
Uppdaterad 2024-09-07
1
Gammalt recept nu smakuppdaterat , Förnya den vanliga klassiska fredagtacosen! och byt proteinet till härligt ugnsbakad lax med smak av tacos som toppas med koriander. Till laxen passar zucchini tortillas utmärkt, bra alternativ istället för tortilla bröd för dig som äter lchf. Bild från samarbetet med Dietdoctor
Ingredienser 16
Svårighet: Medel
60 min

Ingredienser

4 Portioner

Taco lax

Zucchini tortillas

Serveras med

Gör så här

    Zucchini tortillas

  1. 1

    Sätt ugnen på 200 grader. Under över värme

  2. 2

    Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet. Vrid ur så mycket vätska som möjligt med hjälp av en kökshandduk eller händerna.

  3. 3

    Blanda den urkramade zucchinin i en bunke med den rivna osten och äggen, blanda väl.

  4. 4

    Blanda mandelmjöl, psylliumhusk och salt i en bunke och tillsätt sedan zucchinismeten; blanda väl. Klicka ut fyra till fem lika stora högar på två inoljade bakplåtspappersklädda plåtar och platta till dem så platt som möjligt till runda tortillas, cirka 30 cm i diameter.

  5. 5

    Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter eller tills de har fått en fin färg. Efter 15 minuter kan du byta plats på plåtarna så att de blir gräddade jämnt. Ta ut plåtarna från ugnen och vänd bröden för att grädda den "bleka sidan" och tillaga ytterligare 5 minuter.

  6. Taco lax

  7. 2

    Ställ in ugnen på 180 grader.

  8. 3

    Blanda tacokryddan med olivolja samt tomatpuren + limezest i en liten skål eller bunke.

  9. 4

    Lägg laxen i en ugnsform och pensla den med tacopasten. Toppa med hackad koriander.

  10. 5

    Tillaga i mitten av ugnen i 6 minuter eller tills laxen uppnår en innertemperatur på 46-48 grader.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar