LCHF Sushi
Gör så här
-
1
Lägg nötterna i blöt, helst över natten men minst ett par timmar. Häll bort vattnet och mixa nötterna i en matberedare med monterad kniv.
-
2
Koka den rivna blomkålen i ett par minuter och häll sedan av vattnet. Låt blomkålen ånga av ordentligt och blanda den sedan med de hackade nötterna. Blanda i olivolja och majonnäs och smaksätt med risvinäger och lite salt.
-
3
Skär morötter, paprika, avokado och lax i tunna strimlor. Lägg blomkålsblandningen på ark och lämna lite utrymme i ena kanten för att kunna försluta rullen.
-
4
Lägg grönsaker och lax i mitten och rulla ihop sushin. Använd vatten för att försluta rullarna. Låt sushin vila i kylskåpet i minst en timme så att rullarna sätter sig. Skär därefter rullarna med en vass, fuktad kniv. Servera med wasabi och japansk soja.