LCHF Sushi

Publicerad 2020-09-07
Uppdaterad 2023-05-10
2
Visste du att det funkar bra att göra sushi för dig som äter lchf! i stället för ris river vi blomkål som snabbt kokas: för att göra detta recept kravs ganska mycket förberedning nötterna ska ligga i blöt i minst ett par timmar. Men resultatet blir så bra och smakar så likt "vanlig sushi"
Ingredienser 9
Svårighet: Svår
200 min

Ingredienser

7 Portioner

Gör så här

 1. 1

  Lägg nötterna i blöt, helst över natten men minst ett par timmar. Häll bort vattnet och mixa nötterna i en matberedare med monterad kniv.

 2. 2

  Koka den rivna blomkålen i ett par minuter och häll sedan av vattnet. Låt blomkålen ånga av ordentligt och blanda den sedan med de hackade nötterna. Blanda i olivolja och majonnäs och smaksätt med risvinäger och lite salt.

 3. 3

  Skär morötter, paprika, avokado och lax i tunna strimlor. Lägg blomkålsblandningen på ark och lämna lite utrymme i ena kanten för att kunna försluta rullen.

 4. 4

  Lägg grönsaker och lax i mitten och rulla ihop sushin. Använd vatten för att försluta rullarna. Låt sushin vila i kylskåpet i minst en timme så att rullarna sätter sig. Skär därefter rullarna med en vass, fuktad kniv. Servera med wasabi och japansk soja.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar