Blomkåls Poké bowl
Gör så här
-
1
Lägg nötterna i blöt, helst över natten eller åtminstone ett par timmar, cirka 2-3 timmar. Häll av vattnet och mixa nötterna i en matberedare med knivinsatsen monterad tills de är grovt hackade.
-
2
Dela blomkålen i buketter utifrån antalet portioner du ska tillaga.
-
3
Låt vattnet koka upp i en medelstor kastrull, och när vattnet kokar, tillsätt blomkålen. Låt den koka i cirka 3 minuter tills den är mjuk.
-
4
Häll av vattnet och låt blomkålen ånga av ordentligt och svalna. Ett tips är att placera den i kylen eller frysen för att den ska svalna snabbare.
-
5
Blanda den avsvalnade blomkålen med de hackade nötterna och tillsätt olivolja och majonnäs. Smaksätt sedan med risvinäger och lite salt.
-
6
Skär morötter, paprika, avokado och lax i tunna strimlor. Lägg blomkålsblandningen i botten av en skål, toppa med de skurna grönsakerna och laxen. Toppa med chilimajonäs och koriander.