Blomkåls Poké bowl

Publicerad 2021-01-24
Uppdaterad 2023-05-10
1
Visste du att det funkar bra att göra poké bowl för dig som äter lchf! i stället för ris river du blomkål som snabbt kokas, men för att göra detta recept kravs ganska mycket förberedning nötterna ska ligga i blöt i minst ett par timmar. Men resultatet blir så bra och smakar så likt "vanlig poké bowl"

Ingredienser

4 Portioner

Gör så här

 1. 1

  Lägg nötterna i blöt, helst över natten eller åtminstone ett par timmar, cirka 2-3 timmar. Häll av vattnet och mixa nötterna i en matberedare med knivinsatsen monterad tills de är grovt hackade.

 2. 2

  Dela blomkålen i buketter utifrån antalet portioner du ska tillaga.

 3. 3

  Låt vattnet koka upp i en medelstor kastrull, och när vattnet kokar, tillsätt blomkålen. Låt den koka i cirka 3 minuter tills den är mjuk.

 4. 4

  Häll av vattnet och låt blomkålen ånga av ordentligt och svalna. Ett tips är att placera den i kylen eller frysen för att den ska svalna snabbare.

 5. 5

  Blanda den avsvalnade blomkålen med de hackade nötterna och tillsätt olivolja och majonnäs. Smaksätt sedan med risvinäger och lite salt.

 6. 6

  Skär morötter, paprika, avokado och lax i tunna strimlor. Lägg blomkålsblandningen i botten av en skål, toppa med de skurna grönsakerna och laxen. Toppa med chilimajonäs och koriander.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar