Blomkåls Poké bowl

Publicerad 2021-01-24
Uppdaterad 2023-05-10
1
Visste du att det funkar bra att göra poké bowl för dig som äter lchf! i stället för ris river du blomkål som snabbt kokas, men för att göra detta recept kravs ganska mycket förberedning nötterna ska ligga i blöt i minst ett par timmar. Men resultatet blir så bra och smakar så likt "vanlig poké bowl"

Ingredienser

4 Portioner

Gör så här

 1. 1

  Lägg nötterna i blöt helst över natten eller minst ett par timmar ca 2-3 h. Häll bort vattnet och mixa nötterna i en matberedare med kniven monterad tills nötterna är grovt hackade.

 2. 2

  Riv blomkålen efter antalet portioner du ska göra.

 3. 3

  Låt vatten koka upp i en medelstor kastrull och när vattnet kokar tillsätter du blomkålen. Låt koka ca 3 min tills mjuk .

 4. 4

  Häll sedan av vattnet och låt blomkålen ånga av ordentligt (och svalna) ett tips är att ställa den i kylen/frysen för att snabbare svalna.

 5. 5

  Blanda den avsvalnade blomkålen med de hackade nötterna. samt tillsmans tillsätt olivolja majonnäs och smaksätt med risvinäger och lite salt.

 6. 6

  Skär morötter,paprika,avokado,lax i tunna strimlor.lägg blomkålsblandigen i botten en skål toppa med de skurna grönsakerna och laxen. Toppa med chilimajonäs och koriander

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar