LCHF Spenatpasta På mandelmjöl
LCHF Spenatpasta På mandelmjöl
Publicerad 2021-01-10
Uppdaterad 2023-05-10
1
Lchf vänlig pasta baserad på ägg, spenat, smör, mandelmjöl och färskost. Mitt recept görs utan fiberhusk som de andra recepten innehåller och görs även nötfritt. Görs i ugnen och här är ett recept som fungerar jättebra istället för bandspaghetti som till exempel tagligatelle eller istället för lasagneplattor. Eftersom att du väljer storleken på pastan
Gör så här
-
1
Ställ in ugnen på 150 grader, häll alla ingredienser i en mixer och mixa väl tills smeten blir slät.
-
2
Bred ut smeten på bakplåtspappret med en slickepott eller spatel, lägg sedan ett ark bakplåtspapper ovanpå och kavla lite till så att smeten blir ungefär 20 x 30 cm.
-
3
Grädda i cirka 10–12 minuter. Låt sedan svalna och ta bort pappret.
-
4
Skär pastan i tunna remsor med en pizzaskärare eller vass kniv. Det blir ännu enklare om du rullar ihop pastan på längden och klipper remsor med en sax.