LCHF "Rostad" Budapestrulle med björnbär
Gör så här
-
1
Rosta hasselnötterna på 180 grader i ca 12 minuter Lägg nötterna i en kökshandduk och omslut nötterna med handduken. Krama om nötterna och rör om i handduken så att de resterande skalresterna lossnar från hasselnötterna.
-
2
Vispa äggvita och sötning till en jämn och topping marängsmet.
-
2
Mixa dom avsvalnade rostade hasselnötterna till ett mjöl
-
3
Sätt ugnen på 175 grader över under värme
-
5
Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner nötblandningen i marängsmeten.
-
6
Smör ett bakplåtspapper med lite olja, Bred ut nötmarängen på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda tills fin färg i mitten av ugnen cirka 12-15 minuter.
-
7
Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Ta försiktigt bort bakplåtspappret som kakan gräddats på Låt kallna (har du bråttom lägg den i frysen 3-5 minuter)
-
1
Vispa äggulor + sötningsmedel + vanilj lite krämigt. I en ny bunke vispar du grädden fluffig och fast.
-
1
Rör ner äggsmeten i grädden och rör ner bären
-
2
Bred fyllningen över marängen och Rulla ihop som en rulltårta
-
4
Smält chokladen och ringla den över rulltårtan. Sen är det bara att njuta!
Budapestrulle
Rårödvaniljsås