LCHF "Rostad" Budapestrulle med björnbär

Publicerad 2023-05-08
Uppdaterad 2023-05-10
2
"En Budapestrulle passar aldrig fel till fikat" och du kommer inte bli besviken! fyllt med björnbär och rårödvaniljsås
Ingredienser 10
Svårighet: Lätt
60 min

Ingredienser

6 Portioner

Budapestrulle

Rårödvaniljsås

Bär

Att ringa över

Gör så här

    Budapestrulle

  1. 1

    Rosta hasselnötterna på 180 grader i ca 12 minuter Lägg nötterna i en kökshandduk och omslut nötterna med handduken. Krama om nötterna och rör om i handduken så att de resterande skalresterna lossnar från hasselnötterna.

  2. 2

    Vispa äggvita och sötning till en jämn och topping marängsmet.

  3. 2

    Mixa dom avsvalnade rostade hasselnötterna till ett mjöl

  4. 3

    Sätt ugnen på 175 grader över under värme

  5. 5

    Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner nötblandningen i marängsmeten.

  6. 6

    Smör ett bakplåtspapper med lite olja, Bred ut nötmarängen på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda tills fin färg i mitten av ugnen cirka 12-15 minuter.

  7. 7

    Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Ta försiktigt bort bakplåtspappret som kakan gräddats på Låt kallna (har du bråttom lägg den i frysen 3-5 minuter)

  8. Rårödvaniljsås

  9. 1

    Vispa äggulor + sötningsmedel + vanilj lite krämigt. I en ny bunke vispar du grädden fluffig och fast.

  10. 1

    Rör ner äggsmeten i grädden och rör ner bären

  11. 2

    Bred fyllningen över marängen och Rulla ihop som en rulltårta

  12. 4

    Smält chokladen och ringla den över rulltårtan. Sen är det bara att njuta!

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar