LCHF "Rostad" Budapestrulle med björnbär

Publicerad 2023-05-08
Uppdaterad 2023-05-10
2
"En Budapestrulle passar aldrig fel till fikat" och du kommer inte bli besviken! fyllt med björnbär och rårödvaniljsås
Ingredienser 10
Svårighet: Lätt
60 min

Ingredienser

6 Portioner

Rårödvaniljsås

Budapestrulle

Att ringa över

Bär

Gör så här

    Budapestrulle

  1. 1

    Rosta hasselnötterna vid 180 grader i cirka 12 minuter. Lägg sedan nötterna i en kökshandduk och omslut dem med handduken. Krama om nötterna och rör om i handduken för att få bort de återstående skalresterna från hasselnötterna.

  2. 2

    Vispa äggvita och sötning till en jämn marängsmet med fast topping.

  3. 2

    Mixa de avsvalnade rostade hasselnötterna till ett mjöl.

  4. 3

    Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.

  5. 5

    Blanda de torra ingredienser och vänd sedan försiktigt ner nötblandningen i marängsmeten.

  6. 6

    Smörj ett bakplåtspapper med lite olja. Bred ut nötmarängen på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda tills den fått en fin färg i mitten av ugnen, cirka 12-15 minuter.

  7. 7

    Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper. Ta försiktigt bort det bakplåtspapper som kakan gräddats på. Låt kakan kallna. Om du har bråttom kan du lägga den i frysen i 3-5 minuter.

  8. Rårödvaniljsås

  9. 1

    Vispa äggulor, sötningsmedel och vanilj lite krämigt. I en annan bunke vispar du grädden tills den blir fluffig och fast.

  10. 1

    Rör ner äggsmeten i grädden och blanda sedan i bären.

  11. 2

    Bred ut fyllningen över marängen och rulla ihop som en rulltårta.

  12. 4

    Smält chokladen och ringla den över rulltårtan. Sedan är det bara att njuta!

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar