LCHF "Rostad" Budapestrulle med björnbär
Gör så här
-
1
Rosta hasselnötterna vid 180 grader i cirka 12 minuter. Lägg sedan nötterna i en kökshandduk och omslut dem med handduken. Krama om nötterna och rör om i handduken för att få bort de återstående skalresterna från hasselnötterna.
-
2
Vispa äggvita och sötning till en jämn marängsmet med fasta toppar.
-
2
Mixa de avsvalnade rostade hasselnötterna till ett mjöl.
-
3
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
-
5
Blanda de torra ingredienser och vänd sedan försiktigt ner nötblandningen i marängsmeten.
-
6
Smörj ett bakplåtspapper med lite olja. Bred ut nötmarängen på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda tills den fått en fin färg i mitten av ugnen, cirka 12-15 minuter.
-
7
Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper. Ta försiktigt bort det bakplåtspapper som kakan gräddats på. Låt kakan kallna. Om du har bråttom kan du lägga den i frysen i 3-5 minuter.
-
1
Vispa äggulor, sötningsmedel och vanilj lite krämigt. I en annan bunke vispar du grädden tills den blir fluffig och fast.
-
1
Rör ner äggsmeten i grädden och blanda sedan i bären.
-
2
Bred ut fyllningen över marängen och rulla ihop som en rulltårta.
-
4
Smält chokladen och ringla den över rulltårtan. Sedan är det bara att njuta!
Budapestrulle
Rårödvaniljsås